8 Mart 2014 Cumartesi

Toyota Aygo


Peugeot ve Citroën'in ardından Toyota da minik hatchback modelini tanıttı. Tasarımı Fransız ikiliden çok farklı olan otomobilin üç ve beş kapılı gözde seçenekleri olacak.

Köşeli hatlarıyla dikkat çeken otomobilde LED gündüz farları, 14 ve 15 inç çaplı jant seçenekleri ve cam bagaj kapağı bulunurken büyük bir X şeklini alan siyah renkli ön kısım yan aynaların ardından pencerelerin de çevresini sarıyor.


İç mekanda alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi, büyük bir dairesel göstergeye sahip gösterge paneli, dokunmatik ekrana sahip orta konsol ve piyano siyahı kaplamalar görülebilirken opsiyonel donanımda deri döşeme ve geri görüş kamerası yer alıyor.

3.455 mm boya sahip olan otomobilin genişliği 1.615, yüksekliğiyse 1.460 mm. 2.340 mm'lik aks mesafesinde değişiklik olmayan otomobilin iç mekan genişliği artarken bagaj hacmi de 29 litre artışla 168 litreye ulaşmış.

Kaputu altında 1 litre hacimli tek bir motor seçeneği yer alan Aygo 68 beygir güç, 95 Nm tork üretebiliyor. Manuel ve yarı otomatik şanzıman seçeneklerine sahip olan otomobil 160 km/s sürate ulaşabiliyor. 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süreleri manuel şanzıman için 14.2, yarı otomatik içinse 15.5 saniye.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder