7 Mart 2014 Cuma

Nissan Juke


Nissan'ın başarılı satış rakamlarına ulaşan küçük crossover modeli Juke makyajlandı. İlk bakışta büyük bir farklılık görünmezken asıl yenilik motor kaputunun altında yaşanmış.

Ön bölümde yoğunlaşan makyajın ardından ön panjur, tampon ve sis farlarının tasarımları değişirken yuvarlak farlarda xenon ampulleri kullanılmış. Kaput yanında yer alan aydınlatma grubu da 370Z'i andıran bir şekil almış. Sinyaller artık aynalara alınırken 16, 17 ve 18 inç çaplı jantlar yeni tasarımlarda alınabilmekte. Arka tampon tasarımı da değişen otomobilin stoplarında da LED teknolojisi kullanılmış.


Daha zengin bir kişiselleştirme programı sunmaya başlayan Nissan iç mekanda tasarım değişikliğine gitmemiş. Donanıma yeni gövde renkleri de eklenirken araç artık cam tavanla da alınabiliyor. Juke'un bagaj hacmini beğenmeyenler için de iyi haberler var. Önden çekişli modellerde yeniden tasarlanan bölüm eskisinden %40 daha büyük ve 354 litre hacim sunuyor.


Kaput altında 190 beygir güç üretebilen 1.6 litre hacimli turbo beslemeli motorun yanında yine turbo beslemeye sahip 1.2 litre hacimli bir ünite de yer alacak. 1.6 litre hacimli atmosferik emişli motorun yerini alan ünite 115 beygir güç, 190 Nm tork üretebiliyor. Bu araç 6 ileri vitesli manuel veya sürekli değişken oranlı otomatik şanzımanla alınabilecek.


NISMO RS versiyonunda aynı tamponları kullanmaya devam eden Juke bu versiyonun ön fren disklerinin çapını 320 mm'ye ulaştırmış. Motor gücü de 218 beygire yükselen otomobilin süspansiyon sistemi de sertleştirilmiş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder