14 Ağustos 2013 Çarşamba

Mercedes-Benz GLA Serisi


Mercedes'in kompakt SUV modeli resmen tanıtıldı. GLA ismini alacağı önceden kesinleşen aracın genel tasarımı, sürpriz olmayan bir şekilde Nisan ayında tanıtılan konsept modelini andırıyor.

A Serisi temelli bir araç olan GLA'nın dış görünümü de alçak yapılı kardeşini çağrıştırıyor. Alt kısmı siyah renkli korumalara sahip tamponlar, yan etekler ve çamurluklar tampon altlarında yer alan metalik renkli parçalarla birleşince otomobilin arazi kimliği de açığa çıkmış oluyor.

4.417 mm boya, 1.804 mm genişliğe ve 1.494 mm yüksekliğe sahip olan otomobilin hava sürtünme katsayısı 0.29 olarak açıklandı. Tavan rayları ve daha büyük bir spoiler ile birlikte büyük çaplı jantları da donanımda sunan araçta LED stoplar da dikkat çekiyor.


İç mekanına geçildiğinde özellikle ön panel ve kapı içlerinin A Serisi'nden alındığı görülürken bagaj hacmi 421 litre olarak açıklandı. Yükleme paketiyle birlikte arka koltuk sırtlıklarında yapılan ayarlamayla 60 litre ek hacim sunabilen GLA'nın koltuklar katlandığında sağladığı hacimse 836 litre.

Kaputu altında turbo beslemeye sahip tanıdık motorlara sahip olan GLA ailesinin 1.6 litre hacimli benzinli motoru 156 beygir güç, 250 Nm tork üretebilirken 2 litre hacimli ünite 211 beygir güç, 350 Nm tork sağlayabiliyor. 2.1 litre hacimli Diesel motorlarınsa 136 ve 170 beygir güç üretebilen versiyonları sırasıyla 300 ve 350 Nm tork değeri sunabiliyor.

En güçlü iki motor seçeneğiyle birlikte dört tekerlekten çekiş sistemi de sunan Mercedes bu araçlarda yokuş iniş sürat kontrolü ve şanzıman için arazi modunu da donanıma eklemiş. Konu şanzımandan açılmışken ailede 6 ileri vitesli manuel veya 7 ileri vitesli, çift kavramalı yarı otomatik şanzıman seçeneklerinin bulunduğunu belirteyim.

7 yorum:

  1. 4.17 boyu biraz kisa degil mi ya?

    YanıtlaSil
  2. 4.27 olaydi iyiydi, disardan baya iyi gorunuyor bence ama konsoldaki ekran beni bitirdi hos durmuyor bence A da da CLA da da

    YanıtlaSil
  3. Haberin emeği için teşekkürler ama aracın boyu yanlış yazılmış.Doğrusu 4417.

    YanıtlaSil
  4. mercedesin dizel motorlarında performans olarak bi devrim yapmasını bekliyoruz artık

    YanıtlaSil
  5. Disi guzel de ici kotu, konsolunda ekran olmayan x1 e gore mantikli tabi, q3 un 1.6 litre motoru olmayinca sansi artiyor, ufak bi arac degil, 1.6 benzinli motoruyla baz fiyati 100 civarindan baslar

    YanıtlaSil