4 Kasım 2012 Pazar

Subaru Forester


Subaru'nun SUV modellerinden Forester yenilendi. Dördüncü nesil Forester ilk olarak benzinli motor seçenekleriyle satışa sunulacak.

Gövdesi eskisinden daha köşeli hatlara sahip olan otomobilin boyutlarında büyüme yaşanmış. 4.595 mm boy, 1.695 mm genişlik ve 1.795 mm yüksekliğe sahip olan aracın aks mesafesi de 2.640 mm'ye yükselmiş.


İç mekanında büyük bir sürpriz olmayan aracın bu kısımda sunduğu sade tasarım diğer Subaru modellerinden de tanıdık. Yeni nesil modellerde sürücü diz hava yastığı, elektrikli bagaj kapağı, bagajdan katlanabilen arka koltuklar gibi donanımlara sahip olan Forester'da dokunmatik ekranlı navigasyon ve anahtarsız giriş sistemi gibi yenilikler de mevcut.


İlk etapta iki adet benzinli motor seçeneğine sahip olacağı açıklanan Forester'ın 2.5 litre hacimli ünitesi 170 beygir güç, 236 Nm tork üretebilirken turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli motor 250 beygir güç, 350 Nm tork üretebiliyor.

Düşük güçlü üniteye sahip Forester 17 inç çaplı jantlarla alınabilirken bu modelde 6 ileri vitesli manuel ve sürekli değişken oranlı otomatik şanzıman (CVT) opsiyonu sunuluyor. 2 litre hacimli üniteyle birlikte jant çapları 18 inçe ulaşırken bu motor sadece CVT ile birlikte alınabilmekte.

4 yorum:

  1. Çok kaliteli otomobiller üreten bir firma olduğunun bizzat şahidiyim. 1998 model impreza gl vardı az kahrımızı çekmedi. kırsalda afedersiniz eşeğe binercesine hor kullanılmasına rağmen 15 yılda hiç bir sorun çıkarmadı. sırf bu yüzden bu firmaya ayrı bir saygım var. bu arada onur bey bir sorum olacak: bu yeni nesil foresterda ön tamponda ters L şeklindeki çentikler bazılarında var bazı modellerde düz tamponlar var. donanım farklılığı mıdır yoksa Türkiye'de yine olmayan birşey mi bu sportif tamponlar? zira resmi türkiye sitesinde düz tamponlu araçlar gözüküyor. boxer dizeller de gelecek mi bilginiz var mıdır? teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Boxer Diesel'in gelmemiş olması saçma bence. Türkiye pazarında neyin daha çok sattığı belli sonuçta. Outback'in sadece Diesel'i gelirken Forester'ın gelmemesi garip.

      Sportif tamponlar 240 beygir güç üretebilen versiyonda bulunuyor.

      Sil
  2. Subaru servis ve yedek parça fiyatları konusunda bilginiz varmı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Subaru servis ağı Türkiye'de çok yaygın değil. Sık değişen yedek parça fiyatları çok göze batmasa da araca özel bazı parçalar için hem kesenin ağzını açmak hem de Japonya'dan gelmesi için beklemek gerekebiliyor.

      Sil