27 Ekim 2010 Çarşamba

Subaru Forester tS


Subaru, geçtiğimiz günlerde Avustralya'da sergilenen Forester S-Edition adlı versiyonun ardından aynı aracın Japonya pazarına özel versiyonunu tanıttı. Baştan aşağıya STI tarafından donatılmış olan aracın performans değerleri de oldukça etkileyici.

Yenilenen ön tamponunun altına, splitter görevi de gören bir koruma eklenen aracın ön panjuru siyaha boyanırken kaput üzerinde hava emiş yarığı unutulmamış. STI imzalı jantlar, arka spoiler ve çift çıkışlı egzoz sistemine sahip olan aracın süspansiyon sisteminde ciddi güçlendirme çalışmaları yapılmış.

İç mekanında yüksek yan desteklere sahip koltuklarla dikkat çeken araçta alüminyum pedal seti, karbon fiber görünümlü orta konsol kaplaması, deri direksiyon simidi ve navigasyon sistemi gibi donanımlar standart olarak sunuluyor. Deri ve Alcantara kaplı koltuklar ve direksiyon simidinde kırmızı renkli dikiş ipliklerine yer veren Subaru, gösterge tablosunda da bu rengi kullanmış.

Motorunu S-Edition ile paylaşan araçta kullanılan 2.5 litre hacimli Boxer ünite turbo besleme yardımıyla 263 beygir güç, 347 Nm tork üretebiliyor. Direksiyon arkasında vites değiştirme kulakçıklarına sahip yeni bir otomatik şanzımanla donatılan aracın maksimum sürati 240 km/s olarak açıklandı.

Sadece Japonya'da satılacağı açıklanan bu özel Forester'dan 300 adet üretilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder