20 Kasım 2012 Salı

Renault Mégane Estate GT 220


Renault Mégane denince aklımıza düşük tüketim değerleri gelse de vergi sistemi Türkiye'de olduğundan çok daha mantıklı ve insaflı olan ülkelerde bu aracı sportiflikle de bağdaştırmak mümkün. Etrafta tek tük görülebilen Mégane RS gibi üç kapılı bir aracı çok dar bulan müşteriler için Fransız markanın yeni bir versiyonu var.


Türkiye'de Sport Tourer ismiyle satılan Mégane Estate temelli olan bu sınırlı üretim otomobilde GT Line donanımlı modellerde de sunulan tamponlar bulunuyor. GT Line paketinde metalik gri renkte sunulan tampon eklemeleri, yan aynaları ve tavan rayları bu araçta siyah renkli olarak karşımıza çıkarken kapı kolları gövde renginde.

18 inç çaplı jantları da siyah renkli olan otomobilin iç mekanına geçildiğinde sportif yan desteklere sahip koltuklar, özel bir vites topuzu, alüminyum pedal seti, kırmızı dikiş ipliklerine sahip deri kaplı direksiyon simidi ve sınırlı üretim plakası gibi farklılıklar dikkat çekiyor.

Lastiklerinde olduğu gibi yürüyen aksamında da birçok parçayı Mégane RS ile paylaşan otomobilin frenleri de güçlendirilmiş. Bu güçlendirmelerin nedeniyse kaput altında bulunan ve turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli motor. 220 beygir güç, 340 Nm tork üretebilen ünite 6 ileri vitesli manuel şanzıman ve start&stop sistemiyle ortalama 7.3 litre/100 km'lik yakıt tüketimi sunuyor.

4 yorum:

  1. Renault'un en iyi arabalarından bence.

    YanıtlaSil
  2. Audi rs6 hayali kurup hiçbir zaman alamayacak olanlar için bir alternatif olarak düşünülebilir. Ama ülkemize gelir mi bilmiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. RS için bile ne kadar beklediğimizi düşünürsek gelmeyeceğini söyleyebiliriz bence.

      Sil