3 Eylül 2012 Pazartesi

Peugeot 208 GTI


Bir efsane geri dönüyor. Zamanında, bütçesi dar olan performans tutkunlarının favori araçlarından birisi olmuş Peugeot 205 GTI'ın ruhu 208 ile geri dönecek gibi.

Giriş modelleri geçtiğimiz yıl tanıtılan 208 ailesinin GTI modelinin konspeti Şubat ayında görücüye çıkmıştı. Aracın aldığı olumlu tepkilerin ardından tasarımda çok fazla değişim yapmayı gereksiz bulan Peugeot ortaya iddialı bir model çıkarmış.

Daha sportif çizgilere sahip olan ön tampon, çevresi kromajlı, iç kısmıysa değişik desende üretilmiş ön panjur, 17 inç çaplı jantlar, kırmızı renkli fren kaliperleri, gümüş grisi yan aynalar, genişleyen yan etekler, bagaj kapağı üzerinde bulunan spoiler ve kromajlı egzoz çıkışı gibi tasarım detaylarına sahip olan otomobilin çamurlukları da hafifçe genişlemiş.


Önde 10, arkadaysa 20 mm genişleyen iz açıklığına sahip olan 208 GTI'ın fren sisteminde 302 ve 249 mm çaplı diskler görev yapıyor. Süspansiyon ve direkiyon sistemi de geliştirilen aracın egzoz sistemi de yenilenmiş.

İç mekanı konsept modelinde sunulandan daha sade olan otomobilin konsol ve kapı içlerinde piyano siyahı ve kırmızı renkli kaplamalar dikkat çekerken ön konsol ve direksiyon simidinin deri kaplı olması şık detaylar arasında. Kenarları deri kaplamalı, sportif yan desteklere sahip koltuklar sunan araçta GTI logolu direksiyon simidi, kırmızı çerçeveli göstergeler ve alüminyum pedal seti de bulunuyor.

1.160 kg gibi düşük sayılabilecek bir ağırlığa sahip olan otomobilin motoruysa tanıdık. Turbo beslemeye sahip olan 1.6 litre hacimli ünite 200 beygir güç, 275 Nm tork üretebiliyor. 6 ileri vitesli manuel şanzımana sahip olan 208 GTI'ın performans verileri henüz kesinleşmemiş olsa da 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresinin 7 saniye altında, maksimum süratinse 225 km/s'in üzerinde olduğu açıklandı.

7 yorum:

  1. harika harika harika bekledigim bir haberdi sonunda geldi. ic mekan konsept versiyonda daha iyiydi ama bu da guzel sonucta o ruh geri donuyor sizinde dediginiz gibi. umarim hem surme zevkinde hem satis alaninda basarili olur. ben de kendim icin dusunmuyor degilim hele bir testlerini falan okuyalim da.

    YanıtlaSil
  2. sormayi unutmusum. avrupa pazari icin fiyatiyla ilgili bir bilgi var mi?

    YanıtlaSil
  3. Ben de umutluyum bu araçtan. Fiyatı henüz açıklanmadı ama 2013 ilkbaharına başlayacakmış satışı.

    YanıtlaSil
  4. 205 gti gibi efsane olabilecek kapasite var bence. cok cok umutluyum, kucuk ama performansi yerinde yillarca adindan iyi sekilde soz ettirecek bir arac arayan ben icin hem de oyle ucuk fiyatlarda olmayan bir arac olacak izlenimi veriyor. umarim basarili olur hem ureticiyi hem tuketiciyi memnun eder.

    YanıtlaSil
  5. Bunun 5 kapılı top of the line modeli (dizel+otomatik vites) 49.900 TL! Şaka gibi! Fiyatlar iyice uçtu!

    YanıtlaSil
  6. Polo gti'dan pahalı olursa ilgi çekmes bence

    YanıtlaSil
  7. Başabaş olacak gibi fiyatları.

    YanıtlaSil