6 Eylül 2012 Perşembe

Ford Mondeo


Hatırlarsanız dün yazdığım makelede Ford'un 1 litre hacimli EcoBoost motorunun makyajlanan Fiesta'da da kullanılacağını duyurmuştum. Bugün gelen haberse biraz daha ilginç zira aynı ünite markanın büyük otomobili Mondeo'da da kullanılacak.

Mondeo'nun kaputu altında 125 beygir güç, 170 Nm tork üretecek olan turbo beslemeye sahip ünite overboost fonksiyonu sayesinde kısa süreliğine 200 Nm tork üretebiliyor.

8 yorum:

  1. focusta ve fiestada tutarda bu aracta tutarmi bilemem. manuel sanzuman mi olacak peki? icimden bir ses yetmeyecek bu araca o motor diyor

    YanıtlaSil
  2. Ya benim tahminimce litre olarak yaklasilmamali bu motora, bircok 1.6 ltrelik motordan guclu bu 1 litrelik motor, bu araci 1.6 125 bg 170 nm tork diye satsalardi yeter derdiniz, 1lt 125 bg 170 nm tork diyince yetmez diyosunuz, zira ford da bu motorun performans amacli olmadigini biliyo tasarruf icin yeterli 1 litrelik motor

    YanıtlaSil
  3. Ama fazlasi beklenmemeli

    YanıtlaSil
  4. Uzaktan Aston Martin'e benziyor...

    YanıtlaSil
  5. sen bana aston martini android

    YanıtlaSil
  6. Bu motor seçeneğiyle yüksek performans beklemek hata olacaktır. Benim asıl merak ettiğim 1 litre hacimli motorun yüksek çıkış gücüne sahip versiyonunun ağır kasayla birleşimde ömrün ne şekilde etkileneceği.

    1.6 litre hacimli EcoBoost Focus'tan Mondeo'ya geçerken 20 beygir güçsüzleştirilmişti. Küçük motordaysa böyle bir durum söz konusu değil.

    YanıtlaSil
  7. Bu arada manuel şanzımanlı olacak.

    YanıtlaSil
  8. ÇOK GÜZEL BİR TASARIMI VAR

    YanıtlaSil