3 Eylül 2012 Pazartesi

Lada XRAY



2012 Moskova otomobil fuarının ev sahiplerinden olan Lada organizasyonda şık bir crossover konsepti sergiledi. Yeni nesil Mercedes M ve Volvo XC60 gibi araçların tasarımında imzası olan Steve Mattin tarafından şekillendirilen araç Lada'nın güncel imajının dışına çıkmasını sağlayabilecek gibi duruyor.

Köşeli bir yüze sahip olan aracın LED farlar ve tampona doğru uzayan ön panjuru büyük bir X harfine benzerken şişkin çamurluklar oturaklı bir görünüm elde edilmesini sağlıyor. Yan camları, birçok güncel otomobilde olduğu gibi dar olan konseptin cam tavanı iç mekana daha ferah bir hava vermiş.


Üç kapılı hatcback gövdesinin C sütununa yerleştirilen LED stopları da güncel trendi izlerken egzoz sisteminin çift çıkışının kromajlı çerçevelere sahip bölümlerin içerisinde bulunması şık bir dokunuş olmuş.


İç mekanında dört adet tekli koltuk bulunan otomobilin orta konsolunda en az sayıda düğme kullanılmasına dikkat edilmiş. Çok katlı bir yapı sunan konsolun süt kısmında navigasyon ekranı bulunurken gösterge tablosunda merkezi sürat göstergesi dikkat çekiyor. Devir göstergesiyle birlikte diğer bilgi ileticileri dijital olan XRAY'in üç kollu direksiyon simidinin tasarımı kapı içlerinde kullanılan çizgilerle uyumlu.

4 yorum:

  1. lada kaliteli gunlere ulasabilir mi? bugun koreliler bile belli bir kaliteyi yakaladilar artik hyundai alirken kimse 10 sene oncesinin kola kutusu gibi araba almadigini biliyor. ya lada ne durumda?

    YanıtlaSil
  2. Lada toparlanma emareleri gösteriyor ama Hyundai gibi bir atılım için daha vakit var.

    YanıtlaSil
  3. e toparlansinlar bakalim rekabet bizim isimize yarar :)

    YanıtlaSil
  4. konseptin hayata geçirilirken çok şey kaybedeceğini düşünüyorum, muhtemelen dacia duster'a rakip olabilecek bir otomobil geliyor bence :)

    YanıtlaSil