26 Mart 2012 Pazartesi

Gumpert Apollo R ve Apollo Enraged


Çoğu zaman olduğu gibi büyük ölçüde dev markaların at koşturdukları bir platform olan Cenevre otomobil fuarında bu yıl Alman üretici Gumpert tarafından Apollo'nun iki yeni versiyonu tanıtıldı.

Özellikle Asya pazarında satılan Apollo modellerinin çoğunlukla pistlerde kullanıldığını gözlemleyen Gumpert bu aracın yola çıkış izni bulunmayan bir yarış versiyonunu üretme kararı almış. Genişletilen gözdesinin dört bir yanına ek hava yarıkları açılan otomobilin pleksiglastan üretilen camlarının küçük bir bölümü açılırken büyük difüzör ve arka spoiler dikkat çeken yenilikler arasında.


Süspansiyon, fren ve egzoz sistemleri modifiye edilen otomobilin ağırlığı 1.175 kg'da tutulurken Audi'den alınan çift turbo beslemeli, 4.2 litre hacimli v8 motoru 860 beygir güç üretebiliyor.


Sınırlı üretim bir model olan Apollo Enraged, Apollo R'ın yollara çıkabilen versiyonu olarak da tanımlanabilir. Gövde kiti yarış modelinden alınan aracın ön tamponuna LED aydınlatma grubu eklenirken gövde mat siyaha boyanmış. Gövde ortasından geçen şeritte Alman bayrağı renkleri görülürken iç mekanda dijital gösterge tablosu ve 5 noktadan bağlantılı emniyet kemerlerine sahip yarış koltukları dikkat çekiyor.

Motor bloğunu da yarışçı kardeşiyle paylaşan aracın gücü 780 beygir gibi daha düşük bir seviyeye çekilirken boş ağırlık da 75 kg kadar artmış.

2 yorum:

  1. gumpert apolloyu simulatorde sürüorum inanılmaz keyifli bir sürüşü var

    YanıtlaSil