15 Mart 2012 Perşembe

FAB Terso


2012 Cenevre otomobil fuarında modifikasyon firmalarının özellikle üzerine düştüğü araçlardan birisi olan McLaren MP4-12C, FAB Design tarafından da güçlendirildi.

Aracın hatlarını fazla yuvarlak bulmuş gibi görünen firma gövde üzerinde köşeli hatlara sahip parçalar kullanmış. Alt kısmında bir splitter bulunan yeni ön tamponda bulunan hava emişleri de yeniden şekillendirilirken ön camın altına bir spoiler eklenmiş. Tavanına da hava emiş yarığı eklenen otomobilin yanında bulunan hava emişleriyse devasa boyutlara ulaşmış.

Genişletilen gövdesine uygun olarak yeniden şekillendirilen yan etekleri 20 inç çaplı jantlarla uyumlu bir görünüm yakalayan otomobilin arkasında büyük bir spoiler yer alıyor. Yenilenen arka tampon da köşeli çizgileriyle dikkat çekerken altında bulunan difüzöre de makyaj uygulanmış.


İç mekanında bolca karbon fiber kaplama ve değişik desenlerde deri döşeme kullanılan otomobilin kapı eşiklerinde 5 adetlik sınırlı üretimin kaçıncı aracı olduğu ve VIN gibi bilgiler yer alıyor.

Çift turbo beslemeye sahip 3.8 litre hacimli v8 motoru 680 beygir güç, 715 Nm tork üretebilen otomobil 0'dan 100 km/s sürate 3 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 343 km/s olarak açıklanıyor.

4 yorum:

  1. köşeli tasarım sevenler için ideal. ama orjinalinin şıklığı ve sportifliğinin yanı sıra sadeliği ve zarifliği bi başka

    YanıtlaSil
  2. Aslın başka modifikasyonlara göre güzel olmuş arka taraf güzel duruyor

    YanıtlaSil
  3. İlginç şekilde ben de beğendim bu değişiklikleri.

    YanıtlaSil
  4. "lambo"vari cizgiler gordum sanki :)

    YanıtlaSil