12 Mart 2012 Pazartesi

Renault Clio RS Red Bull Racing RB7

Fransız üretici Renault, şampiyon Formula 1 takımının motor üreticisi olduğunu her fırsatta dile getirmekten hoşlanıyor. Bu davranışın son örneğini Clio RS'in sınırlı üretim bir modelinde de görebiliyoruz.

Mat siyah gövde rengine kontrast oluşturan sarı tampon süslemeleri, arka difüzör ve yan aynalar, ön çamurlukların hemen arkasında yer alan Red Bull Racing logolarıyla birlikte kontrast oluşturan unsurlar. Tavanında damalı bayrak grafiği bulunan otomobilde kullanılan ve ülkemize ithal edilen Laguna Coupé modellerinde görmeye alıştığımız 18 inç çaplı jantlar siyaha boyanmış.


Daha sert süspansiyon sistemine sahip Cup şasiyle donatılan aracın fren kalperleri kırmızıya boyanmış. İç mekanda Recaro marka yarış koltukları sarı dikiş iplikleriyle dikkat çekerken sınırlı üretim plakası, metal pedal seti ve performans ile alakalı verileri gösteren RS monitor standart olarak sunulmakta.

2 litre hacimli motorunda bir değişiklik yapılmayan araç 203 beygir güç, 215 Nm tork üretmeye devam ediyor. 0'dan 100 km/s sürate 6.9 saniyede ulaşabilen aracın maksimum süratiyse 225 km/s.

Sadece Fransa, Avusturya, İspanya, Belçika ve İsviçre'de satılacak olan otomobilin başlangıç fiyatıysa 27.900 Euro olarak açıklandı.

6 yorum:

  1. yeni gelecek clio'dan ses soluk var mi?

    YanıtlaSil
  2. Yakında tanıtılacak Clio'nun yeni nesil modelleri. Yaz aylarına yetişecek gibi görünüyor.

    YanıtlaSil
  3. İlk defa bir Renault için "vay!" dedim!

    YanıtlaSil
  4. herhangi bir renault için sesimi çıkartmam bile. belki renault F1 :D

    YanıtlaSil
  5. Ben zaten severdim Clio RS'i ama renk kombinasyonu ve Laguna Coupé jantları ile daha bir hoş olmuş.

    YanıtlaSil