20 Ocak 2012 Cuma

Dodge Dart


Üzerindeki sır perdesi geçtiğimiz haftalarda kaldırılan kompakt Dodge modeli Dart'ın detaylı verileri açıklandı. Alfa Romeo Giulietta gibi bir araçla kardeş olan Dart'ın sürüş özellikleri etkileyici olacağa benziyor.

Motor seçenekleri daha önce de tahmin ettiğimiz gibi üç adet olan aracın Alfa Romeo'dan tanıdığımız turbo beslemeli ve 1.4 litre hacimli motoru 160 beygir gücünde. 2 litre hacimli ünitesi de aynı güce sahip olan aracın 2.4 litre hacimli MultiAir motoruysa 184 beygir güç üretebiliyor.


Tamamı 6 ileri vitesli olan manuel, tam otomatik veya çift kavramalı yarı otomatik şanzımanlarla donatılabilen araçların satışına 2012'nin ilkbahar aylarında başlanacağını belirten Dodge, manuel şanzımana sahip 2 litre hacimli motorlu giriş versiyonunun başlangıç fiyatını da 15.995 Dolar olarak belirlemiş.

3 yorum:

  1. daha çok ford fusion ile kardeş gibi duruyor.

    YanıtlaSil
  2. Görünümü epeyi bir modeli andırıyor. Arkası Challenger'a gönderme yaparken önünde eski Mitsubishi Eclipse'i bile görmek mümkün.

    YanıtlaSil
  3. ben çok ciddi ciddi almayı düşünüyordum bu modeli ama avrupa'da amerikan arabası almak çok sorunlu ve riskli bir iş malesef. almakla bitmiyor keşke o kadar basit olsa.

    YanıtlaSil