16 Eylül 2011 Cuma

SsangYong XIV-1


Bu sene Frankfurt'ta yaşanan konsept araç çılgınlığına büyük ve köklü firmaların yanında SsangYong gibi daha arka planda kalan markalar da katılıyor.

4.14 metre boy, 1.83 metre en ve 1.59 metre yüksekliğe sahip olan aracın aks mesafesi 2.60 metre olarak açıklandı. Tasarım itibariyle Renault Captur ile Range Rover Evoque'un bir birleşimi gibi görünen araç yuvarlak hatları daha keskin köşelerle birlikte kullanmış. A sütununun ortasına yerleştirilen yan aynalar, geriye doğru açılan arka kapılar, büyük jantlar ve LED teknolojisi sunan aydınlatma grubuyla dikkat çeken XIV-1 cam tavan ve difüzör gibi donanımlara da sahip.

B sütunu bulunmadığı için içerisine rahatça ulaşılabilen iç mekanda dijital göstergeler ve orta konsola yerleştirilmiş bir tablet dikkat çekerken dört bir yanı kaplayan LED ambiyans ışıklandırması, 360 derece dönebilen dört koltukla birlikte donanıma eklenmiş.

1.6 litre hacimli benzinli ve Diesel motorlara sahip olduğu belirtilen aracın teknik verileri açıklanmazken her iki üniteyle birlikte de 6 ileri vitesli manuel ve otomatik şanzıman sunulacağı belirtildi. Araçların tamamı 2 veya 4 tekerlekten çekişli olarak ısmarlanabilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder