15 Eylül 2011 Perşembe

Lotus Exige S ve R-GT


Önümüzdeki yıllarda piyasaya süreceği birçok yeni modelle dikkat çekmeyi planlayan Lotus 2011 yılını oldukça verimli geçiriyor. Yılın ilk yarısında birçok konsept tanıtan üretici şimdi de Exige'in sportif modeli S ve ralli versiyonu R-GT'nin halka satılacak olan modellerini tanıttı.

Tamamen yenilenmiş olan Exige'in S modelinde geniş hava girişli ön tampon, siyah renkli jantlar, büyük bir difüzör ve yine oldukça büyük boyutlu bir spoiler bulunuyor. Premium ve Premium Sport isimli iki paketle alınabilen aracın Touring, Sport ve DPM (Dinamik Performans Yönetici) off modları bulunuyor. Bu sürüş modlarına ek ücret karşılığında yarış seçeneği de eklenebiliyor.

İlk nesilde Toyota'dan alınan 1.8 litre hacimli motoru kullanan Exige artık Evora S'te de görev yapan 3.5 litre hacimli v6 motorla donatılıyor. Yine Toyota imzalı olan motor kompresör besleme yardımıyla 350 beygir güç üretebilirken toplam ağırlığın 1.080 kg'da tutulmasına yardımcı oluyor.

FIA'in yeni yarattığı asfalt ralli serisi GT'de yarışacak olan Exige R-GT de Exige S ile aynı tasarım detaylarına sahip olsa da üzerindeki grafikler, jantlar, ek sis farları, yükseltilmiş gövde ve zorunlu tutulan iç donanımlarla seri üretim kardeşinden farklılaşırken otomobilin motoru da FIA kurallarına uyulabilmesi için dizginleniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder