30 Eylül 2011 Cuma

Citroën C4 Aircross


Son yıllarda yaptığı etkileyici tasarımlarla dikkatleri üzerine çeken Fransız üretici Citroën, kompakt SUV modeli C4 Aircross'u tanıttı.

C4 ve DS4 gibi modelleri andıran tasarımıyla Citroën ailesinin bir üyesi olduğunu belli eden otomobilin güçlü görünmesini sağlayan ön tamponu dik LED aydınlatma grubu ve geniş hava girişiyle dikkat çekerken ön panjurun kenar kısımlarına yerleştirilen sinyaller ilginç görünüyor. 18 inç çaplı jantlarla donatılmış olan tanıtım modelinde şişkin çamurluklar ve etkileyici arka tasarım da dikkat çekmekte.

4.34 metre boya, 1.79 metre ene ve 1.63 metre yüksekliğe sahip olan aracın bagaj hacmi 442 litre olarak açıklanırken dönüş çapının 10.6 metre olduğu belirtildi. Mitsubishi ASX platformu üzerinde yükselen C4 Aircross ilk etapta dört motor seçeneğine sahip olacak.

İç mekanında dokunmatik ekranlı navigasyon sistemi, Bluetooth bağlantısı, cam tavan, LED aydınlatmalar ve USB bağlantısı sunulurken manevraları kolaylaştırmak için geri görüş kamerası da donanıma alınmış.

Benzinli motorları 1.6 ve 2 litre hacimli olan aracın küçük motoru 115 beygir güç, 152 Nm tork üretebilirken 2 litre hacimli ünite 150 beygir güç, 198 Nm tork üretebiliyor. Her iki motor seçeneği de standart olarak 5 ileri vitesli manuel şanzımanla donatılırken büyük hacimli motorda sürekli değişken oranlı otomatik şanzıman (CVT) opsiyon olarak sunulacak.

Turbo diesel motorları 1.6 ve 1.8 litre hacimli olan C4 Aircross'un bu üniteleri de sırasıyla 110 beygir güç, 270 Nm tork ve 150 beygir güç, 300 Nm tork üretebiliyor. Her iki motor da 6 ileri vitesli manuel şanzımanla alınabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder