1 Ekim 2011 Cumartesi

Peugeot Citroën VELV


Peugeot ve Citroën'in içerisinde bulunduğu PSA grubu sessiz sakin bir şekilde elektrik motorlu bir araç tanıtımı yaptı. 2011 Frankfurt otomobil fuarı sırasında sergilenen benzerlerinden daha hesaplı olabilecek gibi görünen araıcn seri üretime geçmesi hakkındaysa yorum yapılmadı.

Toplam 3 kişilik oturma kapasitesine sahip olan VELV 7.2 metrelik dönüş çapıyla şehir içerisinde kolaylıkla manevra yapabilme olanağı sağlıyor. Kapıları yukarıya doğru açılan aracın arka aksı oldukça dar bir tasarıma sahip.

650 kg'lık boş ağırlığa sahip olan otomobilin 27 beygir güç üretebilen motoru 110 km/s maksimum sürat sağlarken 8.5 kWh kapasiteli pillerle menzil 100 km'yi buluyor.

4 yorum:

  1. maalesef bunların hepsi çöp, bu tarz denemeler olduğu sürece talep olmayacak. bizi bir şekilde benzine, mazota mahkum ediyorlar.

    YanıtlaSil
  2. görünüşünü o kadar takmasam da, artık ciddi ciddi bu teknolojinin gelmesi lazım, başarılı örneklerle hem de.. yaygınlaşması lazım..

    YanıtlaSil
  3. neden çöp? çünkü araç sadece 100 km yol alabiliyor. 110 km maksimum güç dediği 3 kişilik ortalama ağırlığını alırsanız 27 beygir 650 kg aracın maksimum 90-95 km'ye çıkması demek oluyor. bu da aracın 70-80 km menzile sahip olması demek oluyor. aracı başka bir şehre çıkaramazsınız.

    YanıtlaSil
  4. Pil kullanan aletlerin tamamının sorunu bu piller. Daha hafif ve çok daha yüksek kapasiteli olanlarının üretilmesi gerekiyor. Bir de çok daha hızlı şarj olmaları gerekiyor araç kullanımlarında tercih edilebilmeleri için. O zamana kadarsa hibritler iyi seçenekler bence.

    YanıtlaSil