1 Ekim 2011 Cumartesi

BMW ActiveHybrid 5


BMW'nin şık serisi 5 sonunda hibrit modeline kavuştu. Daha önce konsept modelini Cenevre otomobil fuarında gördüğümüz araç tamamen aynı şekilde seri üretime taşınmış.

Görünümündeki farklılıklar özel gövde rengi, ActiveHybrid 5 logoları ve daha aerodinamik yapılı, 18 inç çaplı jantlardan ibaret olan aracın iç mekanında da bir değişiklik bulunmuyor. Standart 5 Serisi modellerinde sunulan bütün donanımlara sahip olan ActiveHybrid 5'in bagaj hacmiyse, bu alanda bulunan piller nedeniyle 145 litre azalmayla 375 litreye gerilemiş.

Audi ve Peugeot gibi üreticilerin hibrit modellerinde yaptığının aksine büyük hacimli bir benzinli motor kullanmayı tercih eden BMW, ActiveHybrid 5'e turbo beslemeye sahip 3 litre hacimli ünitesini yerleştirmiş. 306 beygir güç, 400 Nm tork üretebilen motor 55 beygir güç, 210 Nm tork üretebilen elektrik motoruyla eşleştirilmiş.

Karma kullanımda 340 beygir güç, 450 Nm tork üretebilen bu iki motor 8 ileri vitesli otomatik şanzımanla gücü arka tekerleklere aktarıyor. 0'dan 100 km/s sürate 5.9 saniyede ulaşabilen aracın sadece elektrik motorunu kullanarak ulaşabildiği maksimum sürat 60 km/s olarak açıklansa da bu durumda menzili sadece 4 km olduğundan benzinli motor hemen yardıma koşuyor.

Start-Stop sistemi, düşük yuvarlanma dirençli lastikler ve 160 km/s sürate kadar işleyebilen benzinli motoru otomatik stop etme fonksiyonu gibi donanımlara sahip olan aracın ortalama yakıt tüketimi 6.4 litre/100 km'ye kadar iniyor.

2 yorum:

  1. koray bey yine sizden mail geldi.re:0 demiş sonra da

    ...Are you depending on cigarettes? Stop it! http://www.marinadiportotorres.it/friends.page.php?jxyahoo_id=57j5

    böyle.neler oluyor;)
    bu arada nasılsınız,iyi misiniz?selamlar.

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar,

    Valla ben de anlamıyorum neler oluyor. Arada sağdan soldan virüs alıyoruz sanırsam.

    YanıtlaSil