16 Ocak 2011 Pazar

Toyota Tundra Sportsman


İşte Toyota'nın, 4Runner Backcountry konseptini avcılık ihtiyaçları için yeterli bulmayan kişiler için geliştirdiği araç: Tundra Sportsman.

Temel olarak 2011 model bir Tundra Double Cab 4x4'ü kullanan aracın 5.7 litre hacimli v8 motoru ve 6 ileri vitesli otomatik şanzımanı standart haliyle görev yapıyor. Dışarıdan bakıldığında korumalı tamponu, teflon kaplı, 18 inç çaplı jantları ve 33 inç çaplı lastikleriyle kendisini belli eden aracın yenilenen süspansiyon sistemi yerden yüksekliği 7.5 cm artırmış.

İç mekanında büyük bir değişiklik yapılmayan aracın donanımına iki adet GPS ve araziye dayanıklı paspaslar eklenmiş. Tavanına yerleştirilen taşıma zemini gerektiğinde bir platforma dönüşerek avlanma kabini veya bir çadıra ev sahipliği yapabilirken merdiven ve katlanabilen sandalyeler sayesinde bu bölüm kolay ulaşılabilen bir balkon olarak da kullanılabiliyor.

Büyük pick up'ın kasasıysa avcılıkla ilgili istenen her türlü gerecin bulunabileceği bir yer haline getirilmiş. Aracın sol tarafında yer alan bölümün üst kısmı yukarıya, alt kısmıysa dışarıya doğru açılıyor. Ateşli silahlar ve bu silahların kullanımıyla ilgili gereçlerin yer aldığı bu kısım kamp malzemelerini de barındırabiliyor. Arka kısmında barbekü için gerekli olan malzemeleri depolayan aracın sağ tarafındaysa doğa yürüyüşü ve ateşsiz silahlarla avlanma için gerekli malzemeler bulunuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder