15 Ekim 2010 Cuma

Ford Ranger


Ford'un pick up modellerinden Ranger yenilendi. Tanıtımı Avustralya'da yapılan aracın görünüşünden teknik özelliklerine kadar her şeyi eski modelinkinden çok daha üstün.

Yuvarlak hatlı tasarımıyla şık görünümlü bir araca dönüşen Ranger'ın ön yüzü, belki de sürpriz olmayan bir şekilde Explorer'ı andırıyor. Yan yüzeylerde Japon üreticilerin pick up modellerinden izler görmek mümkünken arka kısımda bulunan köşeli stoplar da Explorer ve F-150 gibi Ford modellerinden izler taşıyor.

İç mekanda tam bir devrim geçiren aracın kokpiti derli toplu görünümüyle oldukça çekici görünüyor. Orta konsolun üst kısmına yerleştirilen ekrandan araç bilgisayarı, ses sistemi ve navigasyon bilgileri takip edilebilirken göstergelerin görünümü de oldukça sportif bir hal almış.

Kasa hacmi artırılan aracın taşıma kapasitesi de modeline göre 1.500 kg'ı buluyor. 3.220 mm'ye uzayan aks mesafesiyle birlikte aracın kasası 1.549 mm uzunluğunda ve 1.560 mm genişliğinde yükleri taşıyabiliyor. Yeni pick up'ta ayrıca römork dengeleme programı, yüke duyarlı stabilite kontrolü ve geri görüş kamerası da donanıma eklenmiş. İki veya dört tekerlekten çekişli olarak alınabilen araçta dört tip kabin, iki değişik gövde yüksekliği ve dört değişik donanım paketi seçeneği bulunuyor.

Kaputunun altında üç değişik motor seçeneğine yer verilen aracın benzinli seçeneği 2.5 litre hacimden 166 beygir güç alabiliyor. 5 ileri vitesli şanzımanla sunulan bu motoru 2.2 litre hacimli turbo Diesel ünite izliyor. 150 beygir güç, 375 Nm tork üretebilen bu motorun hem manuel, hem de otomatik şanzımanlı seçenekleri 6 ileri vitesli. Aynı şanzıman seçenekleri 3.2 litre hacimli v6 turbo Diesel motor için de geçerli. 200 beygir güç üretebilen bu motorun maksimum torku 470 Nm.

5 yorum:

  1. teşekkürler paylaşım için

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler okuduğunuz için.

    YanıtlaSil
  3. ön konsol çok hoşuma gitti Onur Bey EURO ncap testleri yayınlandı mı?

    YanıtlaSil
  4. Şunuda söyleyeyim cidden çok heybetli bir görüntüsü var ve albenisi çok fazla bakalım nissan navara dan cevap gelecek mi teşekkürler paylaşım için :D

    YanıtlaSil
  5. Henüz yayınlanmadı ama eskisinin iki yıldızlık performansını aşması gerektiği bir gerçek. Navara görünüm olarak eskiyor olsa da 3 litre hacimli v6 turbo Diesel motoruyla bu Ranger'ın da önünde performans anlamında.

    YanıtlaSil