15 Ekim 2010 Cuma

RUF Roadster


Porsche modelleri ile yaptığı çalışmalarla tanınan Alman modifikasyon firması RUF, Roadster isimli özel üretim modelini tanıttı. Porsche 911 temelleri üzerine geliştirilen aracın tasarımı, 60'lı yılların Targa modellerine gönderme yapıyor.

Yeni spoiler, tampon ve jantlara sahip olan aracın en dikkat çekici yanıysa tavanı. Eski targa modellerinde olduğu gibi bir yuvarlanma koruyucusuna sahip olan aracın tavanı, iki adet çıkarılabilir karbon fiber parçadan oluşuyor. Arka camın çevresi kumaştan üretilen otomobilin bu kısmı da istendiğinde açılabiliyor.

3.8 litre hacimli Boxer motoru 400 beygir güç üretebilen otomobil standart olarak 6 ileri vitesli manuel şanzıman ve arkadan itişli olarak sunulsa da çift debriyajlı yarı otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemi opsiyonlar arasında.

Başlangıç fiyatı, vergiler hariç 195.000 Euro gibi bir rakam olan araç 0'dan 100 km/s sürate 4.6 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 295 km/s olarak açıklanıyor. RUF, daha fazla performans talep eden müşterilere aracın çift turbo beslemeyle donatılan versiyonunu da sunuyor. Bu otomobilin gücüyse 560 beygir olarak açıklandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder