29 Temmuz 2010 Perşembe

HPP Dodge Daytona


Plymouth'un efsanevi modeli Superbird'ün Dodge markalı ikizi Daytona'yı günümüze uyarlamak isteyen Heide Performance Products, bu işlem için Dodge Challenger temellerini seçti.

Asıl değişimi dış mekan ve motorda yapılan otomobilin önü, kapaklı farlarıyla birlikte Superbird'den kopyalanırken kaput üzerine ek hava çıkışları, kapılara sportif görünümlü ek parçalar, bagaj kapağı üzerine de Superbird'ün en büyük özelliği olan dev spoiler eklenmiş. Kaputu dışarıdan pimlerle kilitlenen otomobilin arka tampon ve stop lambalarının tasarımları da yenilenmiş.

20 inç çaplı jantlarla donatılan araçlarda yeni süspansiyon ve egzoz sistemleri görev yapmakta. İç mekanda Alüminyum pedal seti ve yeni bir vites kolu dikkat çekerken kokpit kaplamaları otomobilin gövde renginde sunuluyor. Aracın hem iç hem de dışında Superbird logo ve armaları da bolca kullanılmış.

Yenilenen süspansiyonu yükseklik ayarlı olan otomobilin 5.7 litre hacimli v8 motoru kompresör besleme yardımıyla yaklaşık 600 beygir güç üretebilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder