26 Temmuz 2010 Pazartesi

Ford Explorer


Haftalardır değişik bölümlerinin fotoğrafları yayınlanan Ford Explorer'ın resmi tanıtımı yapıldı. Görünüm olarak Ford'un son dönem araçlarının sahip olduğu özellikleri yansıtan aracın motor seçenekleri de yenilendi.

Güçlü bir ön görünüme sahip olan aracın farlarının yanından arkaya doğru uzayan sinyalleri BMW'nin bir önceki 5 serisi modellerini andırırken yanlarda görülen şişkin çamurluklar ön kısımda başlayan kuvvetli duruşu devam ettirebiliyor. Arka kısmında da öne doğru uzayan stoplara sahip olan aracın iç mekanı da baştan aşağı yenilenmiş.

Yenilenmiş olsa da tanıdık bir ön konsola sahip olan aracın bu parçası, daha önce tanıtılan crossover kardeşler Ford Edge ve Lincoln MKX'i andırıyor. MyFord Touch adlı dokunmatik ekranlı araç-yolcu iletişim sistemi sayesinde oldukça derli toplu duran orta konsolun alt kısmındaysa müzik sisteminin kumanda elemanları bulunuyor.

Bagaj zemininde gizlenebilir üçüncü koltuk sırası sayesinde 7 kişiye kadar oturma kapasitesi sunabilen aracın donanımında, mesafe ayarlı ve acil durumlarda fren yapabilme kabiliyetine sahip hız sabitleme sistemi, koltuk ve ayna ayarları gibi değişiklikleri kaydedebilen anahtar, ambiyans ışıklandırması, anahtarsız motor çalıştırma, tek kapaklı yakıt deposu, geri görüş kamerası ve kör nokta uyarı sistemi bulunuyor.

İlk etapta iki adet motor seçeneği sunulacak olan aracın, daha önce kısmi de olsa verileri açıklanan turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli motoru 237 beygir güç, 340 Nm tork üretebiliyor. Diğer Ford modellerinden de tanıdığımız 3.5 litre hacimli v6 motoru 290 beygir güç, 345 Nm üretebilen SUV, yeni v6 motorla, 4 litre hacimli eski motora oranla %20'nin üzerinde yakıt tasarrufu sağlarken bu rakam 2 litre hacimli motorla %30'un üzerine çıkabilecek.

İki ve dört tekerlekten çekişli versiyonları bulunan SUV, standart olarak 6 ileri vitesli otomatik şanzımanla donatılacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder