20 Mart 2010 Cumartesi

ROUSH Mustang Barrett-Jackon Edition


Ford ve ünlü modifikasyon firması ROUSH, açık artırma şirketi Barrett-Jackson adına özel bir model üretmek için kolları sıvadı.

İlk örneği açık artırmada satılacak olan aracın bu versiyonunda "Back in Black" siyahı üzerine "Red Hot Chili Pepper" kırmızısı süslemeler kullanılmış. Bunlarla birlikte 25 özel renk seçeneği sunan ROUSH 2010 Ford Mustang temelli 25 araç üretecek.

5 litre hacimli v8 motorla donatılacak olan 2011 model Mustang temelleri üzerine geliştirilecek 25 örnek daha üretecek olan ROUSH, bu araçların teknik verilerini henüz paylaşmadı.

2010 Mustang temelli versiyonlarda bulunan 4.6 litre hacimli v8 motoru R2300 ROUSHcharger adlı kompresör beslemeyle donatan firma, bu araçlardan 540 beygir güç, 694 Nm tork almayı başarmış. 20 inç çaplı jantlarla donatılacak olan otomobiller iç ve dış mekanlarında bulunan "Barrett-Jackson" logolarıyla kolayca tanınabilecek.

Bu modifikasyonlar dışında fren, egzoz ve süspansiyon sistemleri de tamamen yenilenen araçların ön aksında 355 mm çaplı fren diskleri görev yapmakta. ROUSH gövde kitiyle donatılan otomobillerin ön tamponları altında bulunan splitter, yan etekler, arka tampon altında bulunan difüzör, bagaj kapağı üzerindeki spoiler dikkat çekerken arka koltukların yanlarında bulunan küçük camların üzerleri, Fastback modellere gönderme yapan bir şekilde kapatılmış.

ROUSH tarafından sunulan bu modifikasyon paketi, araç fiyatı üzerine 41.495 Dolar ekliyor. A.B.D.'de v8 motorla donatılmış bir Mustang GT'nin yaklaşık 25.000 Dolar'a alınabildiği düşünüldüğünde fiyat biraz şişirilmiş gibi duruyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder