9 Şubat 2010 Salı

Toyota


Sizlerle geçen hafta paylaştığım söylenti gerçeğe dönüştü. Toyota, A.B.D. ve Avrupa'nın ardından Dünya çapında milyonlarca aracını, sıkışan gaz pedalı sorunu yüzünden geri çağırdıktan sonra şimdi de Prius modelinin fren hissizleşmesi sorunu nedeniyle A.B.D.'de geri çağırmalara başladı.

Geri çağırmadan etkilenen Prius örneklerinin 2010 model yılında üretilmiş yaklaşık 133.000 adet aracı kapsadığı belirtiliyor. Prius ile birlikte kardeş marka Lexus tarafından satılan HS 250h modelinin de 14.500 örneği, aynı sorundan ötürü geri çağırıldı.

Bu arada Toyota, fren ve gaz pedalıyla alakasız bir geri çağırma operasyonuna daha başladı. 2010 model yılında üretilmiş toplam 7.300 Camry modelinde, direksiyon sisteminde görev yapan hortumlardan birinin fren sistemi tüplerinden birine sürtebilmesi riski bulunduğundan araçlar kontrol amaçlı geri çağırılacaklar. Bu olaydan etkilenen otomobillerin tamamı 4 silindirli motorla donatılmış.

2 yorum:

  1. Toyota en sorunsuz otomobil markası diye diye öyle bir nazar değdirdiler ki gerçekten çok zarar verdi markaya.üst üste gelir mi bu kadar da.İlginç gerçekten...

    YanıtlaSil
  2. Aslında "Kronik Sorun" adı altında her markada olan bir takım şeyler, Toyota mercek altına yatırıldığı için geri çağırmayla sonuçlanıyor. Zaten adamlar bu sorunların çoğunu birkaç yıl önceden beri bildiklerini doğruladılar. Demek yeterince ciddi oldukları düşünülmemiş zamanında.

    YanıtlaSil