26 Ocak 2010 Salı

BRABUS GL 63 Biturbo


BRABUS, ML 63 Biturbo'nun ardından büyük kardeş GL serisini de 600 beygir seviyesinin üzerine çıkardı.

Dış görünümü, markanın diğer modelleri gibi sportif ve oturaklı olan aracın çamurlukları üçer santimetre genişletilirken ön ve arka tamponlar yeniden tasarlanmış. Ön tampona LED gündüz farları ve dört adet sis farı eklenirken yeni yan eteklerin altlarına da aydınlatma eklenmiş. Mercedes yıldızı iptal edilen ön ızgara daha sade bir görünüm sunarken 23 inç çaplı jantlar, bagaj üstü spoiler ve dört çıkışlı egzoz sistemi sportif görünümü pekiştiriyor.

İç mekana geçildiğinde, ahşap, karbon fiber, Alcantara ve deri gibi birinci sınıf malzemeler dikkatten kaçmazken ön koltukların arkasına entegre edilen masalarla birinci ve ikinci sıra koltukların arkalarında bulunan dört adet televizyon ekranı araç içerisindeki yolcuların eğlence ihtiyaçlarını gideriyor.

Araçta kullanılan çift turbo beslemeli, 6.2 litre hacimli v8 motor 650 beygir güç, 850 Nm tork üretebiliyor. Maksimum sürati 300 km/s'i bulan dev SUV, 7 ileri vitesli otomatik şanzımanla 0'dan 100 km/s sürate 4.7 saniyede ulaşabiliyor.

Yol tutuşun iyileştirilmesi için süspansiyon sistemi tamamen yenilenen araç artık yere 30 mm daha yakın. Fren performansının iyileştirilmesi için ciddi modifikasyonlar yapan BRABUS, ön aksta 380 mm çaplı diskleri 12 pistonlu kaliperlerle sunarken arka aksta 355 mm çaplı diskler 6 pistonlu kaliperlerle eşleştirilmiş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder