20 Ekim 2009 Salı

Volvo XC90


Volvo, büyük SUV modeli XC90'ı makyajladı. Aslında 2010 yılında 2. nesil modeli piyasaya sunulması planlanan aracın geliştirme çalışmaları, Volvo'nun finansal sorunları nedeniyle askıya alınmıştı.

İlk bakışta aracın neresinin makyajlandığını görmek bile oldukça zor. Siyah renkli plastikten üretilen alt kısım korumalarının şekli değişen tamponlar ve üzerine sinyal entegre edilen aynalar dış görünümdeki ana değişiklikler olsalar da mercek kısmı yenilenmiş farlardan da söz etmezsek olmaz.

Makyajın model için en önemli değişikliklerinden birisi de aracın artık sadece 7 koltuklu olarak satılacak olması. Böylece 5 koltuklu olma işini küçük kardeşi XC60'a bırakan araç daha çok aileleri hedeflediğini de belli etmiş oluyor.

Donanımında da geliştirmeler bulunan aracın Avrupa'da satılacak olan giriş modelinde bile 18 inç çaplı jantlar, tavan rayları ve navigasyon sistemi standart olarak sunulacak. Diğer donanım seçenekleri de zenginleştirilen araçta yeni jant, döşeme ve gövde rengi seçenekleri de sunuluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder