20 Ekim 2009 Salı

Veritas RS III


Ekonomik kriz nedeniyle hangi motorlarla ve kaç adet üretileceği, hatta üretilip üretilmeyeceği bir türlü kesinleşmeyen Veritas RS III'ün ilk örnekleri ortaya çıkmaya başladı.

1+1 oturma düzenine sahip olan (yolcu koltuğu kullanılmadığında üzeri kapatılıyor) roadster karbon fiberden üretilen gövdesi sayesinde 1080 kg ağırlığa sahip. Yarış otomobillerini aratmayacak şekilde ayarlanan bir süspansiyon sistemine sahip olduğu açıklanan otomobilin frenlerinde karbon-seramik diskler görev yapmakta. Ayrıca daha fazla güvenlik isteyen sürücüler için Veritas ABS ve ESP de sunmakta.

Otomobilde görev yapan ve BMW'nin M5 ile M6 modellerinden tanıdığımız 5 litre hacimli v10 motor 507 beygir güç, 520 Nm tork üretebiliyor. Yine BMW'den alınan 7 ileri vitesli sıralı şanzımanla (SMG) gelen motor isteirse 6 ileri vitesli bir manüel şanzımanla da sipariş edilebiliyor. 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 3.2 saniyenin altında tamamlanan otomobilin maksimum süratiyse 347 km/s.

Sadece 30 adet üretileceği açıklanan otomobilin 8 adedi şimdiden satılmış durumda. Aracın başlangıç fiyatıysa 345000 Euro.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder