22 Ağustos 2009 Cumartesi

BMW 320d EfficientDynamics


BMW, 3 serisinin en cimri modelini tanıttı. Özel bir aerodinamik kit, daha az hava sürtünmesine neden olan jantlar ve daha uzun bir 6. vites oranına sahip olan otomobilin 2 litre hacimli turbo Diesel motoru 163 beygir güç, 360 Nm tork üretebiliyor. Maksimum sürati 225 km/s olarak açıklanan otomobilin 0'dan 100km/s sürate ulaşmasıysa 8.2 saniye sürmekte.

100 km mesafede ortalama yakıt tüketimi 4.1 litre olarak açıklanan otomobil bir kilometre mesafede 109 gram CO2 salınımı yapıyor.

2 yorum:

  1. Onur Bey 2012 modelini alıcam sizce otomatik vitesi nasıldır ben düz vites kullanamıyorum özellikle trafikte çok can sıkıyor BMW bu konuda nasıldır Steptronic diyor yanlış hatırlamıyorsam siz ne diyorsunuz dsg ile rekabet edebilir mi? bu konularda pek bilgim yok yanlış soruyorsamda affola

    YanıtlaSil
  2. Steptronic gibi tam otomatik şanzımanlar yapıları gereği sıkışık trafikte DSG gibi manuel şanzıman temelli ünitelerden daha yüksek konfor sunarlar.

    Tork konvertörlü bu şanzımanların olumsuz yanı güç kayıpları ve tüketim artışı olsa da son zamanlarda piyasaya sürülen ve genelde Alman otomobillerinde gördüğümüz otomatik şanzımanlar manuel kardeşlerinden bile hem daha ekonomik hem de daha performanslı olabilmekteler.

    YanıtlaSil