25 Haziran 2015 Perşembe

MINI Clubman


MINI'nin ilginç model seçeneklerinin başında gelen Clubman yeni nesil örnekleriyle karşınızda. Beş kapılı MINI'nin küçük geldiği durumlar için düşünülen Clubman daha da genişleyen bagaj hacmiyle birlikte markanın ürettiği en büyük araç oldu.


Geçtiğimiz yıl tanıtılan konsept versiyonuyla hemen hemen aynı tasarım detaylarına sahip olan otomobilin boyu 4.253, eni 1.800 yüksekliği, 1.441, aks mesafesiyse 2.670 mm olarak açıklanıyor. Ön bölümü diğer MINI modelleriyle aynı olan aracın en büyük farklılığıysa bagaj bölümü. Arka kapıların gerisinde kalan bölüm uzatılırken bagaj kapağı da iki parçalı olarak tasarlanmış. Çift sileceğin yanında diğer MINI modellerinden farklı olarak stoplar yatay olarak yerleştirilmiş.


İç mekanda kardeşleriyle aynı görünümü sunan otomobilin arka koltukları için havalandırma kanalları bulunurken Countryman'da olduğu gibi üç parçalı olarak katlanabilen arka koltukların gerisinde 360 litre hacimli bagaj bölümü yer alıyor.


Kaputu altında tanıdık motorlar görev yapan Clubman, One seçeneğinde 1.5 litre hacimli, 3 silindirli benzinli motor sunuyor. 102 beygir güç, 180 Nm tork üretebilen üniteyi Cooper'da yer alan, 136 beygir güç, 230 Nm tork sunan seçenek izliyor. Daha yüksek performans isteyen müşteriler için Cooper S 2 litre hacimli bir motorla donatılmış. Bu ünite 192 beygir güç, 300 Nm tork üretebiliyor.

Diesel seçeneklerin de hacimleri 1.5 litreden başlarken One D'de motor 116 beygir güç, 270 Nm tork üretiyor. Cooper D'de motor hacmi 2 litreye ulaşırken güç 150 beygire, torksa 330 Nm'ye ulaşmış. En yüksek performanslı Diesel üniteyse 190 beygir güç, 400 Nm tork üretebiliyor.

5 yorum:

  1. Halk arasında cenaze arabası olarak bilinen model değil miydi bu :D

    YanıtlaSil
  2. şimdi cooper 5k gereksiz hale gelmedi mi?

    YanıtlaSil
  3. mini batar aha buraya yazıyorum birbirine benzeyen bu kadar çok model yapmaları bu şirketin sonunu getirecek. Apple da böyle batmıştı mesela sonra steve jobs geldi kurtardı. ne dedi? sadece iphone ve ipod olacak dedi.
    bmw'nin steve jobs u kim? john cooper mı? hiç sanmıyorum.

    YanıtlaSil