25 Haziran 2015 Perşembe

Chevrolet Cruze


A.B.D. merkezli üretici Chevrolet popüler modellerinden Cruze'un ikinci nesil örneklerini tanıttı. İlk etapta tek motor seçeneğine sahip olması planlanan Cruze'un piyasaya çıkmasıysa 2016 yılını bulacak.

Yeni nesil modellerinin yüzü de yavaş yavaş ortaya çıkmaya başlayan Chevrolet'nin bu modelinde Ocak ayında tanıtılan Volt'un izlerini görmek mümkün. İnce yapılı ön panjur, tampona yerleştirilen tek parça hava girişi, ince yapılı splitter, Xenon farlar, cam altlarına sabitlenen yan aynalar, geniş yan etekler, yüzgeç şekilli anten, inceltilmiş stoplar, ince bir spoiler ve agresif görünümlü arka tamponla otomobilin duruşu daha dinamik hale gelmiş.


Eskisine oranla 68 mm uzayan otomobilin yüksekliğiyse 25 mm azalmış. 110 kg'ın üzerinde hafifleme sağlanırken aks mesafesi de 2.700 mm'ye ulaşmış.

İç mekanı da çok farklı bir görünüm sunan Cruze'da deri kaplı ön yolcu konsolu, Opel modellerine göndermeler yapan gösterge paneli ve üç kollu direksiyon simidi, dikey yerleşime sahip orta konsol havalandırma ızgaraları ve büyük sayılabilecek bir dokunmatik ekran yer alırken güvenlik donanımına kör nokta ve çapraz trafik uyarıları, şeritte kalma asistanı ve şehir içi acil fren sistemi eklenmiş.


İlk etapta Opel modellerinden de tanıdığımız turbo beslemeye sahip 1.4 litre hacimli benzinli motorla sunulacak olan Cruze 6 ileri vitesli manuel veya otomatik şanzımanlarla alınabilecek. 153 beygir güç, 240 Nm tork üretebilen otomobil 0'dan 96 km/s sürate 8 saniyede ulaşabiliyor.

5 yorum:

  1. Chevrolet türkiye piyasasından çekilmişti geçen sene. Yeni cruze ile birlikte tekrar piyasaya girecek mi acaba bilginiz var mıydı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla garip işler yapıyor Chevrolet. Sadece Türkiye'den değil Avrupa'dan çekilmişti. 2017 model yılında Cruze Diesel'in de geleceğini açıkladılar. Diesel'in en büyük pazarı Avrupa. Dönmemek ilginç olur. Dönecekse de neden çıktı en başta?

      Sil
  2. O direksiyonun üzerindeki tuşlar ne yırtılır be abi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önce bir dokunmak lazım ama bana da çok tekin gelmediler.

      Sil
  3. Ne güzel komşumuzdun sen Fahriye abla. Keşke gitmeyeydin Chevrolet, alırdık bu güzel cruze'dan bi tane.

    YanıtlaSil