15 Mayıs 2013 Çarşamba

HSV Gen-F


GM'in Avustralya kolu Holden geçtiğimiz aylarda F nesil Commodore'u tanıtmıştı. Bu otomobillerin ardından markanın sportif kolu HSV de kendi üzerine düşeni yaptı ve daha yüksek performanslı hale getirdiği araçları sergiledi.

Giriş modellerinin yanında Clubsport, Senator, Clubsport R8 ve GTS gibi daha sportif versiyonlara da sahip olan araçlar sedan, station wagon veya Ute denen alçak pick up kasa seçenekleriyle alınabiliyor. Şekillerinde farklılık olsa da araçların tamamını 20 inç çaplı jantlarla donatan HSV geniş hava girişine sahip ön tampon, LED gündüz farları, yeni yan etekler, Ferrari F12berlinetta'yı hatırlatan arka tampon tasarımı ve dört egzoz çıkışını bütün araçlarda standart olarak sunuyor.


Lüks donanımıyla dikkat çeken Commodore'da içi boş bir ön panjur kullanan firma kromajlı yan ayna ve ön çamurluk süslemeleri ve ek spoiler sunmayan bagaj kapağını sadece bu araçta kullanmış. Lüksün getirdiği bir diğer farklılık da gri renkli fren kaliperleri.

Standart Gen-F, Clubsport ve Clubsport R8 modellerinin sedan kasaya sahip seçeneklerinde bagaj üstü spoiler ve daha geniş çıkışlara sahip egzoz sistemine yer veren HSV bu otomobillerin fren kaliperlerini de kırmızıya boyamış.


Serinin en sportif aracı olan GTS'in logo ve kaliperlerini sarıya boyayan üretici frenlerde delikli diskler kullanırken bagaj kapağı üzerinde yer alan spoileri de büyütmüş. Daha agresif görünüme sahip bir tamponla donatılan bu otomobilin egzoz çıkışları da füme renkli.

İç mekanı sade bir görünüme sahip olan araçların yüksek yan desteklere sahip koltukları deri ve Alcantara döşemelere sahip. Alt kısmı düzleştirilmiş bir direksiyon simidine sahip olan otomobillerin vites kolu önünde versiyon plakası ve iki analog gösterge yer alıyor.


Tüm araçların kaputları altında Chevrolet Corvette'ten de tanıdığımız 6.2 litre hacimli v8 motor bulunsa da modele göre alınan güç seviyesinde farklılıklar var. Standart Gen-F ve Clubsport versiyonlarında 431 beygir güç, 550 Nm tork üretebilen ünite R8 ve Clubsport R8'de aynı torku 462 ve 442 beygir güçle sunuyor.


Senator donanımında 462 beygir güç ve 570 Nm tork üretebilen motor GTS'te bir kompresör beslemeye kavuşarak 585 beygir güç, 740 Nm tork üretebiliyor. Araçların tamamı 6 ileri vitesli manuel veya otomatik şanzımanla donatılabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder