5 Mart 2013 Salı

Rolls-Royce Wraith


İngiliz üretici Rolls-Royce, Wraith model ismini geri döndürdü. İlk olarak 30'lu yıllarda karşımıza çıkan otomobil şimdi de Ghost'un Coupé versiyonu olarak 2013 Cenevre otomobil fuarında sergileniyor.

Önden bakıldığında biraz daha sportif duran hava girişine sahip tampon ve hafifçe makyajlanan ön panjurla Ghost'tan farklılaşan aracın yan çizgisiyse çok farklı. Geriye doğru açılan iki büyük kapıya sahip olan otomobil arkaya doğru alçalan tavan çizgisi ve şık görünümlü jantlarla dikkat çekiyor.


C sütunu bagaj kapağının ucuna kadar devam eden otomobilin arka camı yere neredeyse paralel olacak şekilde yerleştirilmiş. 5.269 mm boya sahip olan aracın eni 1.947, yüksekliği 1.507, aks mesafesiyse 3.112 mm uzunlukta. Bagaj kapağı oldukça yüksek olan aracın bu kısımda sunduğu hacimse 470 litre.

İç mekanı tipik Rolls-Royce lüks anlayışını yansıtan aracın ön koltukları arasına merkezi bir kumanda paneli eklenirken tavanın iç kısmında kullanılan aydınlatma, gece görülen yıldızları andırıyor. 2+2 oturma düzenine sahip olan coupé bol bol deri döşeme ve ahşap kaplamanın yanında krom da sunuyor.


Kaputunun altında yer alan 12 silindirli motor 624 beygir güç, 800 Nm tork üretebilen Wraith 2.360 kg ağırlığa sahip kasasını 0'dan 100 km/s sürate 4.6 saniyede ulaştırabiliyor. Maksimum sürati 250 km/s'te elektronik olarak sınırlandırılan otomobilin 8 ileri vitesli otomatik şanzımanı şoförün sürüş stilini GPS'ten aldığı verilerle birleştirerek daha yüksek konfor seviyesi sunuyor.


Avrupa pazarlarında vergiler hariç yaklaşık 250.000 Euro seviyesinden başlayan fiyatlara sahip olacak otomobilin ortalama yakıt tüketim değeriyse 14 litre/100 km olarak açıklanıyor.

8 yorum:

  1. Muhteşem olmuş. Rolls Royce sadece hayalini kuracağımız bir araba. Eski retro tasarımı modern anlayışla harmanlamışlar. Güç,konfor,kalite gerçekten harika. Ali Ağaoğlu'nun yeni aracı diyebiliriz. :)

    YanıtlaSil
  2. tavan ve arka camın geriye uzanışı 75-80 xjs'i andırıyor, muhteşem

    YanıtlaSil
  3. 14 litreymis. yesinler senin lab ortamini :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lab bile şehir içi tüketiminin 21.8 litre/100 km olmasını engelleyememiş. :)

      Sil
  4. Çift gövde rengi Rolls-Royce'larda standart değil sanıyorum. Lansman rengi tek renk olsa daha bir güzel olurdu sanki.

    YanıtlaSil
  5. Model isimlerine hastayım Rolls'un. Ghost, Wraith, Silver Spur... Harika.

    YanıtlaSil
  6. yalnız bu rolls royce motor hacmini açıklamıyo galiba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eskiden gücünü açıklamazlardı ama artık onu da gizlemiyorlar. 6.6 litre hacimli motoru.

      Sil