19 Eylül 2012 Çarşamba

Aston Martin DB9


Yeni nesil Vanquish modelini Haziran ayında tanıtan Aston Martin ürün gamında yeniliğe gidiyor. Bir geçiş modeli olarak görülen ve henüz 2 yaşına girmeyen Virage'ı üretimden kaldıran firma yenilenen DB9 modelini tanıttı.

Aracın tasarımı konusunda sürpriz bekleyenler üzülecek zira yeni DB9 aslında ismi değiştirilmiş bir Virage'dan daha fazlası değil. Dış görünüşte iki model arasında görülebilen tek fark DB9'da daha şişkin bir tasarıma sahip olan bagaj kapağı olmuş.


İç mekan tasarımı da Virage'dan aynen alınan otomobilin kaputunun altında da DBS'ten tanıdığımız bir ünite yer alıyor. 5.9 litre hacimli v12 motor 510 beygir güç, 620 Nm tork üretebiliyor. 6 ileri vitesli otomatik şanzımanla donatılan DB9 0'dan 100 km/s sürate 4.6 saniyede ulaşabilirken maksimum sürat 295 km/s olarak açıklandı.

Donanımında karbon seramik fren diskleri ve 20 inç çaplı jantlar bulunan, Coupé ve Volante gövde seçenekleriyle satılacak olan otomobilin Almanya pazarında fiyatı 174.994 Euro seviyesinden başlayacak.

5 yorum:

  1. at kafası kadar ayna koyup kapı kollarını zarif yapıcam kasmaları komik olmuş.

    YanıtlaSil
  2. bu aston ne zaman dirilecek yahu. hep ayni tasarimlar rakiplerinin gerisinde teknolojiler. tamam tasarimlari guzel tek kelime etmiyorum da hep ayni seyler artik insan degisiklik istiyor ve bekliyor.

    YanıtlaSil
  3. Direksiyon dacia dan cikma mi acaba

    YanıtlaSil
  4. Artık yavaştan yenilenmesi gerekiyor Aston Martin'in. Tasarımı güzel ama aytık çok tanıdık oldu. Motor ve yürüyen aksam teknolojisiyse çok geride kaldı.

    Bu arada beni de en çok rahatsız eden parçası direksiyon simidi. Çok daha hoş bir tasarıma sahip olabilirdi.

    YanıtlaSil
  5. aston martin hep aynı hep aynı, artık hangi modeli hangi modeli hatırlamıyorum bile. hepsi aston martin işte.

    YanıtlaSil