18 Ağustos 2012 Cumartesi

BMW Zagato Roadster


Pebble Beach'te BMW ve Zagato rüzgarı esiyor. Mayıs ayında tanıtılan ve Zagato tasarımı bir gövdeye sahip olan Z4 temelli otomobilin üzeri Ağustos ayında açıldı.

Sürpriz olmayan bir şekilde ana hatları coupé kardeşininkiyle aynı olan otomobilin küçük Z harfleriyle bezenen ön panjuru, büyük hava girişlerine sahip genişletilmiş ön tamponu, 19 inç çaplı jantları, yüksek yan etek çizgisi ve ön çamurluklar arkasında bulunan solungaçları Mayıs ayında tanıtılan araçla aynı olan otomobilin ek hava çıkışlarına sahip kaputu da şık görünüyor.


Arkaya geçildiğinde bagaj kapağı çizgisinin alçaltıldığı görülürken şişkin çamurluklar, siyah renkli stoplar ve çift çıkışlı egzoz sisteminin korunduğu göze çarpıyor. Koltukların arkasında yer alan sabit takla barları şık görünürken bagaj kapağı, bu barlara doğru çift bombeli bir şekilde uzanıyor ki Zagato'nun çift tümsekli tavan tasarımı da bu şekilde roadster gövdeli araca taşınmış oluyor.

İç mekan tasarımı Z4 ve Coupé kardeşiyle aynı olan otomobilin bu bölümünde Z armalı koltuklar ve çift renkli deri döşeme kullanılmış.

16 yorum:

  1. Güzel mi değil bence çünkü çok güzel

    YanıtlaSil
  2. bence harika. sanat eseri olmus.

    YanıtlaSil
  3. seri üretime geçer mi acaba çok güzel olmuş.

    YanıtlaSil
  4. Bazi detaylari cok hos bazilari degil, ah z8 gibisi var mi

    YanıtlaSil
  5. z8 gibisi gelmez zaten efsaneydi oyle kalacak. simdi tekrar aynisi uretip satsalar musteriye araba yetistiremezler. son nesil toyota supra gibi tekrar uretime girse yok satacak arabalar listesinde.

    YanıtlaSil
  6. z8 ve supra satmadığı için kaldırıldı üretimden...

    YanıtlaSil
  7. degeri bilinmedi diyelim o karakterdeki arabalarin alicisi ozel. cogu insan para/verimlilik dusunuyor araba ne kadar spor veya performansli veya ozel diye dusunmuyor. coupe arac alacagina station wagon alip ne guzel genis aracim oldu her ise yarar coupe'yi de ne yapcaktim arka koltuklara yetiskin biri bile anca sigar zaten diye kendini hakli cikariyor.

    YanıtlaSil
  8. İkisinin de satılmama nedenleri farklıydı. Z8, aynı motoru paylaştığı 5 kişilik ve daha donanımlı M5'ten %50 daha pahalıydı. Buna rağmen 4 yıllık üretimi tamamlandı. Hatta daha sonra Alpina bu üretimi yeniden başlattı ki o da bütün üretimini sattı.

    Supra ise son kasada küçük değişikliklerle 10 yıl üretildi ve sonunda egzoz emisyonlarına daha fazla direnemediğinden düşen satışlarla üretimden kalktı.

    YanıtlaSil
  9. Turkiyede bile z8 var

    YanıtlaSil
  10. Bile?

    5.500'ün üzerinde bir üretim rakamı vardı Z8'in. Türkiye'de olması normal ki ben bile üç kere gördüm yolda. Asıl Ferrari FXX var Türkiye'de.

    YanıtlaSil
  11. Belki de enzo nun body kitlisidir yani fakedir?

    YanıtlaSil
  12. Bu arada bunu okuyan bi z8 sahibi varsa arabasini yalayabilir miyim acaba?

    YanıtlaSil
  13. Değil. Zaten Enzo gibi yola çıkma izni yok FXX'in. Gümrükte giriş yaparken görüldü. Gerçekten de FXX.

    YanıtlaSil
  14. Adsız dedi ki...
    21 Ağustos 2012 19:04
    Bu arada bunu okuyan bi z8 sahibi varsa arabasini yalayabilir miyim acaba?

    ahahaahahahahahahahaha :D ne cevherler varmis aramizda bu blogu takip eden :)

    YanıtlaSil
  15. :)

    Ben yalamam ama bir tur verirse sürebilirim :))

    YanıtlaSil
  16. z8 bence para ile deger bicilemeyecek cok ozel bir araba. otomotiv sektorundeki efsaneler arasinda.

    YanıtlaSil