19 Ağustos 2011 Cuma

Lexus GS Serisi


Japon üretici Lexus, Mercedes E, BMW 5 ve Audi A6 gibi Alman ve Jaguar XF gibi İngiliz sedanlarına rakip olarak ürettiği serisi GS'i yeniledi. Daha dinamik bir görünüme sahip olan yeni araç Lexus markasının yeni yüzünü yansıtıyor.

Önden bakıldığında CT 200h modelini andıran araç aslında LF-Gh isimli konseptin seri üretim versiyonu. Hatları konsepte göre biraz daha yumuşak olsa da eskisinden çok daha iddialı bir görünüme sahip olan otomobil önden bakıldığında yeni ızgara ve tampon tasarımıyla dikkat çekiyor. LED teknolojisi kullanan far ve stop grubunun haricinde kapılara sabitlenmiş yan aynalar, arka tamponun altında bulunan difüzör ve bagaj kapağının bir spoiler şeklinde yükselen şekli de değişik tasarım detayları olarak belirtilebilir.

İç mekanı da CT 200h modelinin izlerini taşıyan aracın sportif direksiyon sistemi çok şık bir görüntü sunarken geniş orta konsolda bulunan ince yapılı havalandırma ızgaraları ve analog saat dikkat çekiyor. Navigasyon sistemi sunan modellerde bulunan 12.3 inç büyüklüğündeki ekran dokunmatik özelliğiyle kullanım kolaylığı sağlarken 17 hoparlör ve 10 kanallı amplifikatöre sahip Mark Levinson ses sistemi 835 Watt çıkış gücü sunuyor.

Sürücü ve ön yolcu için sunulan diz havayastıkları dahil toplam 10 havayastığına sahip olan aracın elektronik güvenlik sistemleri de her türlü isteğe cevap verebilecek cinsten. Süspansiyon sistemi ve iz genişlikleri tamamen yenilenen araçta kör nokta uyarısı, şeritte kalma asistanı, gece görüş sistemi, radarlı cruise control, heads up görüntü yansıtma ve kaza önleme sistemleri sunulmakta.

A.B.D.'de ilk etapta GS450h ve F-Sport versiyonları satılacak olan otomobilin Avrupa pazarında GS350 ve GS250 isimli modelleri de bulunacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder