31 Mayıs 2011 Salı

VÄTH SLS AMG


Geçtiğimiz hafta roadster modeli tanıtılan Mercedes SLS AMG'nin coupé versiyonu üzerinde yapılan çalışmalarda bir yavaşlama görülmüyor. Alman firma VÄTH tarafından da modifiye edilen aracın görünümü çok değişmezken motor gücü artırılmış.

Karbon fiberden oluşan aerodinamik kitinde ön tampon altı splitter, fren soğutma deliklerine sahip yan etek ekleri ve yeni bir bagaj üstü spoiler bulunan aracın yeni jantları 20 inç çaplı. Süspansiyon sistemi 25 mm alçaltılan otomobilin yenilenen egzoz sistemine eklenen kapakçık yüksek devirlerde ses seviyesini daha da artırabiliyor.

İç mekana geçildiğinde isteğe bağlı olarak deri, karbon fiber veya ahşapla kaplanabilen direksiyon simidi dikkat çekerken yeni paspaslar ve 400 km/s'e uzanan hız göstergesi ile birlikte kapı içlerinde kullanılan deri döşeme de müşteriye sunuluyor.

6.2 litre hacimli v8 motoru, üzerinde yapılan çalışmalar sonucunda 615 beygir güç, 680 Nm tork üretebilecek hale gelen otomobilin maksimum sürati 330 km/s'e ulaşırken 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresi 3.6 saniyeye inmiş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder