28 Şubat 2011 Pazartesi

MANSORY Cormeum


2011 Cenevre otomobil fuarında Mercedes SLS AMG modifikasyonu sergileyen tek firma HAMANN olmayacak. Standart aracı çok güçsüz, HAMANN Hawk'ıysa çok sade bulan müşteriler İsviçreli üretici MANSORY'nin Cormeum olarak adlandırdığı modeli düşünebilecek.

Tamamı karbon fiberden üretilen gövdesi sayesinde standart SLS AMG'den 90 kg daha hafif olan Cormeum'un ön kısmında Mercedes SLR McLaren ve Ferrari 599'un izlerini görmek mümkünken önde 20, arkadaysa 21 inç çaplı jantlar dikkatleri üzerine çekiyor.

Önde 66, arkadaysa 84 mm genişletilen aracın süspansiyon sistemi de 20 mm alçaltılmış. Arkasına bakıldığında bagaj kapağı üzerine yerleştirilen dev spoiler hemen dikkati çekerken yeniden şekillendirilmiş köşeli tampon ve aynı şekilde köşeli egzoz çıkışları diğer tasarım detayları.

İç mekanda da bol bol karbon fiber, deri ve Alcantara sunan aracın bu kısmında kullanılan renkler kişiselleştirilebiliyor. Yenilenen direksiyon simidi ele daha iyi oturan aracın pedal setiyse titanyumdan üretilmiş.

Sahip olduğu 6.2 litre hacimli v8 motor modifiye edilerek gücü 660 beygire yükseltilen aracın 800 beygir gücündeki versiyonu üzerinde de çalışıldığı açıklandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder