27 Şubat 2011 Pazar

HAMANN Hawk


Mercedes SLS AMG temelli modifikasyon çalışmalarına bir yenisi eklendi. Alman firma HAMANN, Mercedes'in süper spor otomobilini hem görünüm hem de mekanik olarak modifiye etti.

Kaput, bagaj kapağı, ek hava girişleri, ön splitter, yan aynalar ve tavanda bulunan ek hava girişi karbon fiberden üretilen otomobilde 21 inç çaplı jantlar kullanılmakta. Yeniden şekillendirilmiş tampon ve çamurluklar sayesinde daha geniş bir gövdeye sahip olan otomobilin arka kısmına karbon fiberden üretilen dev spoiler ile birlikte bir difüzör eklenmiş. Egzoz sisteminin çıkışları genişletilen aracın far ve stopları da koyulaştırılmış.

İç mekanında yenilenen direksiyon simidi ve koyu renkli alüminyumdan üretilen pedal seti dikkat çeken aracın kapı eşiklerinden orta konsoluna kadar birçok yeri karbon fiberle kaplanırken koltuklar ve tavanda süet döşemeler göze çarpıyor.

Süspansiyon sistemi de alçaltılan aracın 6.2 litre hacimli v8 motoru modifiye edilerek 636 beygir güç, 680 Nm tork üretebilecek hale getirilmiş. Maksimum sürati 320 km/s olarak açıklanan Hawk 0'dan 100 km/s sürate 3.6 saniyede ulaşabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder