18 Ocak 2011 Salı

Ariel Atom Mugen


Gücünü Honda'nın ürettiği yüksek devirli bir motordan alan Ariel Atom'un sunduğu avantajlardan birisi de Japon markanın resmi modifikasyon firması Mugen tarafından performans artışı için çalışılıyor olması.

Ariel'ın üretime başlamasının üzerinden geçen 10 yıl ve üretilen 1.000. Atom'un anısına kırmızı ve beyaz renk kombinasyonuyla üretilecek olan Atom Mugen, standart araçtan daha güçlü olmanın yanında yeni donanımlar da sunuyor.

Süspansiyon sistemi 8 silindirli motora sahip kardeşinden alınan aracın iç mekanında yarış koltukları, 5 noktadan bağlantılı emniyet kemerleri ve karbon fiber kokpit üzerine yerleştirilmiş yeni dijital gösterge tablosu bulunuyor. Daha kapsamlı bir uyarı sistemine sahip olan tabloda, önceden belirlenmiş değerlerinin üzerinde veya aşağısında çalışan unsurlar derhal görülebiliyor.

2 litre hacimli motoru Mugen tarafından neredeyse baştan yaratılan araç 8.600 d/d'da 270 beygir güç, 6.000 d/d'da 255 Nm tork üretebiliyor. 6 ileri vitesli manuel şanzımanla gücü arka aksa aktaran otomobilin 0'dan 96 km/s sürate ulaşması 2.9 saniye sürerken maksimum sürat 241 km/s olarak açıklandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder