4 Ağustos 2010 Çarşamba

Ford F-Serisi Super Duty


Ford ve GM arasındaki güç savaşları kızışıyor. Hatırlayacağınız gibi Ford, Şubat ayında F-Serisi pick up modellerinin Super Duty versiyonlarını tanıtmıştı. Motor seçeneklerinden birisi 6.7 litre hacimli v8 turbo Diesel olan bu araçlar 390 beygir güç ve 1.000 Nm tork üretebilmekteydi.

Ford'un bir ay ardından kendi büyük pick up modelleri GMC Sierra Denali HD ve Chevrolet Silverado HD'yi piyasaya süren GM, bu araçlarda 397 beygir güç, 1.037 Nm tork üretebilen 6.6 litre hacimli bir v8 turbo Diesel motor seçeneği sunmuştu.

Bu yarışta tekrardan öne geçmek isteyen Ford, Super Duty'nin 6.7 litre hacimli motoru üzerinde yaptığı yazılım çalışmalarının ardından üniteden 400 beygir güç, 1.088 Nm tork çıkartmayı başardı. Modifikasyon öncesindeki haline göre %2 daha ekonomik olduğu açıklanan motor, bir önceki modelin 6.4 litre hacimli ünitesine göre de %20'ye varan tasarruf sağlıyor.

Bu güç artışının en güzel yanıysa Ford'un, halihazırda kullanımda olan 6.7 litre hacimli motora sahip araçlarını ücretsiz bir şekilde modifiye edecek olması. Yetkili Ford servislerine gelen müşteriler yaklaşık 30 dakikada araçlarına 10 beygir güç, 88 Nm tork ekletebilecekler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder