19 Nisan 2010 Pazartesi

Audi A8 L




Benzinli, Diesel ve hibrit derken 2009 yılı sonunda tanıtılan yeni nesil Audi A8'in uzun aks mesafeli versiyonu da satışa çıktı.

Standart versiyondan 130 mm daha uzun olan bu otomobilin boy artışının tamamı aks mesafesine de yansımış. Toplam boyu 5.267 mm'ye ulaşan aracın aks mesafesi 3.122 mm olarak açıklandı. Genişliğinde bir değişiklik olmayan otomobilin yüksekliğiyse 2 mm artışla 1.462 mm'ye yükselmiş.

19 inç çaplı jantları standart donanımda sunan otomobilde 20 ve 21 inç çaplı jantlar opsiyonel olarak sunulmakta. Bu jantların iç kısımlarınıysa önde 400, arkadaysa 356 mm çaplı fren diskleri görev yapıyor.

Dış mekandaki tek tasarım değişikliği uzayan arka kapılarken iç mekana geçildiğinde ön konsolun diğer modellerde kullanılanla aynı olduğu görülüyor. Tasarımın farklılaştığı yerse arka koltuklar. Bu kısımda sunulan iki adet tekli koltuk elektrik ayarlı, ısıtmalı, soğutmalı ve masaj fonksiyonuna sahip. Ön yolcu koltuğu, kumandası arka tarafta olan bir sistem yardımıyla öne doğru kaydırılıp ekstra ayak mesafesi sunabiliyor.

Arka koltukların arasında bulunan konsol masadan buz dolabına kadar birçok opsiyona sahipken arka kısım için sunulan klima ve ses kumandaları da bu konsol üzerinde bulunuyor. Arka koltuklar için ayrı bir MMI sistemi sunan A8 L, yine bu koltuklarda televizyon seyretmeye olanak sağlıyor. Ambiyans ışıklandırması daha da çok alanı kapsayan modelde panoramik tavan opsiyonu da sunulmakta.

Adaptif farlar, kör nokta uyarı sistemi, radarlı hız sabitleme sistemi, Stop & Go ve navigasyon sistemi gibi donanımlara sahip olan aracın opsiyon listesinde 1.400 Watt kapasiteli, 19 hoparlöre sahip Bang&Olufsen marka müzik sistemi de bulunuyor.

A8 L modeliyle birlikte tanıtılan en önemli donanımsa yeni W12 motor. Hacmi 6.3 litreye ulaşan 12 silindirli ünite 500 beygir güç, 625 Nm tork üretebiliyor. 8 ileri vitesli otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemi Quattro ile donatılan otomobil 0'dan 100 km/s sürate 4.9 saniyede ulaşırken maksimum sürati 250 km/s'te elektronik olarak sınırlandırılmış.

100 km mesafede ortalama yakıt tüketimi 12 litre olarak açıklanan aracın bu değeri, 450 beygir güç üretebilen 6 litre hacimli eski W12 motorun tüketim değerinden %12 daha düşük. 247 kg ağırlığa sahip olan motorun hem genişliği hem de yüksekliği yaklaşık 70 cm.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder