8 Ocak 2010 Cuma

Peugeot SR1


İşte Peugeot'nun, hemen hemen her alanda orta yolu bulduğu spor otomobil konsepti: SR1.

Etkileyici görünümü Aston Martin modellerini andırırken detaylara verilen önem göz kamaştırıyor. Örneğin ön çamurlukların üzerinden başlıyormuş gibi görünen yan aynalar ve LED teknolojisi kullanılan far ve stoplar monotonluğun ötesine geçebilmiş tasarım ayrıntıları olarak göze çarpıyor.

İç mekanı dışından da fütüristik olan araçta oval bir direksiyon simidi ve üç boyutlu görüntü verebilen LCD göstergeler kullanılmış.

Otomobilin orta yolu bulduğu ilk konu tavanı. Sabit bir brandadan yapılan tavan istenildiğinde çıkarılabiliyor. Bu şekilde hem kumaş tavanın hafifliği hem de metal tavanın sağlamlığı sağlanabilmiş.

Orta yolun bulunduğu bir diğer konu ise oturma kapasitesi. 2+1 gibi ilginç bir oturma düzeni sunan otomobil bu nedenle cabriolet ile roadster arasında bir yere sahip.

Arka tekerlekleri de öndekiler gibi direksiyonel olan otomobilin bir diğer önemli özelliği de hibrit bir araç olması. 1.6 litre hacimli benzinli motoru turbo besleme yardımıyla 218 beygir güç üretebilirken arka tekerleklere güç ileten elektrik motoru 95 beygir gücünde. Boyu 4.82 metre, genişliğiyse 1.92 metreyi bulan bu büyük otomobil bu hibrit sistem sayesinde 100 km mesafede ortalama 4.9 litre benzin tüketiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder