13 Ekim 2009 Salı

Manhart BMW M3 T V10


BMW M3'ün station wagon versiyonu Touring'in bulunmamasına üzülen insanlar için Almanya merkezli modifikasyon firması Manhart Tuning'in iyi bir haberi var.

Aslına bakarsanız M5 Touring'in kendilerine çok büyük geldiğini düşünenler için de güzel bir araç olabilecek olan M3 T V10'da M5'ten alınıp modifiye edilmiş olan 5 litre hacimli v10 motor görev yapıyor. Motor elektroniğinin yenilenmesinin ardından yeni katalitik konvertörlere ve yepyeni bir paslanmaz çelik egzoz sistemine kavuşan otomobil 550 beygir gücünde.

20 inç çaplı jantlarıyla etkileyici bir görünüm sunan aracın fren sistemi de yenilenmiş. Önde 380 mm çaplı disklerin ve 6 pistonlu kaliperlerin görev yaptığı sistemde arka diskler 355 mm çaplı ve 4 pistonlu kaliperler tarafından kontrol ediliyorlar.

Ayarlanabilir süspansiyon sistemine de sahip olan otomobilin iç mekanında genel olarak sadelik hakim. Yarış koltukları, üzerinde vites değişim zaman göstergeleri bulunan direksiyon simidi ve tavanda bile kullanılan Alkantara dışında kabinin görüntüsü standart bir M3'ün kabininden pek farklı değil.

G-metre, hızlanma zaman sayacı ve çeyrek mil zamanını ölçmeye yarayan aletler gibi ilginç elektronik donanımlara sahip olan otomobilin tanıdık 4 çıkışlı egzoz sisteminde 86 mm çaplı çıkışlar kullanılmış.

Motoru gibi M5 modelinden alınan 7 ileri vitesli sıralı şanzımanla (SMG) donatılmış olan otomobilde kilitli diferansiyel de bulunuyor. Sahip olduğu bütün bu özellikler, boş ağırlığı 1650 kg olan station wagon'u 0'dan 100 km/s sürate 4.3 saniyede ulaştırırken 324 km/s maksimum sürati mümkün kılıyor.

Bu otomobile sahip olmaya niyetli kişiler için fiyatının Almanya'da, vergiler hariç 120000 Euro seviyesinden başladığını da belirteyim.

1 yorum: