16 Ekim 2009 Cuma

Mégane Renaultsport 250


Renault, Eylül ayında İngiltere'de piyasaya süreceği Mégane RS modelini tanıtmıştı. Ekim ayındaysa aracın detaylarını açıklayan Renault, otomobilin 2010 Ocak ayından itibaren teslim edileceğini ve başlangıç fiyatının 21995 Sterlin olduğunu duyurdu.

Sahip olduğu 250 beygir gücündeki motor yardımıyla 0'dan 100 km/s sürate 6.1 saniyede ulaşabilen otomobil bu işi yaparken yeni bir diferansiyel ve kalkış sisteminden de yardım alıyor.

Standart olarak 18 inç çaplı jantlarla gelen otomobilin 19 inç çaplı jantları opsiyonel olarak sunulmakta. Brembo marka fren sisteminde görev yapan 340 ve 290 mm çaplı diskler aracın yüksek duruş performansını garantiliyor.

100 km mesafede ortalama yakıt tüketimi 7 litre olarak açıklanan otomobilin kilometre başına yaptığı CO2 salınım miktarıysa 195 gram.

Aracın iç mekanı genel olarak standart Mégane Coupé modeliyle aynı olsa da "R.S." logolu koltukların ekstra yan destekleri gözden kaçmıyor. Ayrıca daha önceki makalemde belirttiğim gibi araç Recaro yarış koltuklarıyla da alınabiliyor.

Ön ve arka park yardımcısı, viraj içlerini aydınlatabilen Bi-xenon farları ve LED teknolojili gündüz farları standart olarak sunulan otomobilde panoramik cam tavan opsiyonel olarak alınabilmekte.

2 yorum:

  1. Uzun süredir inceliyorum, gelişmiş bir motora sahip araç. Emin değilim ancak, golf r, focus rs gibi araçlarla kapışırsa, ikisini de alt edebileceğini düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  2. Fifth Gear, yaptığı karşılaştırmada pist üzerinde Mégane RS'in daha iyi performans gösterdiğini belirtmişti. Başarılı bir araç gerçekten de ama Renault getirmemekte diretti biraz.

    YanıtlaSil