21 Haziran 2025 Cumartesi

Škoda L&K 130


Škoda'nın ilginç konsept modellerine bir yenisi eklendi. Senelerdir bisiklet yarışlarına sponsorluk veren üretici bu sefer bisiklet takımlarına özel bir otomobille karşımızda. Bir Superb'i pick up haline getiren Škoda kaputun altında 204 beygir güç üretebilen standart şarj edilebilir hibrit motoru sunuyor.

Beyaz, kırmızı ve altın rengine sahip gövde haricinde marka logolarını da klasik L&K armalarıyla değiştiren Škoda, 20 inç çaplı jantlarla donattığı konseptin arkasını baştan tasarlamış. Tavandan başlayıp kasaya kadar inen raylarla bisikletleri daha kolay bir şekilde taşıyabilen otomobilin kasa kısmı da bir çekmece şeklinde geriye doğru kayıyor. A sütununa telsiz anteni eklenen konseptin ön panjuru da içten aydınlatmalı.

İç mekandaysa gövde renklerine bir de siyah eklenince ortam biraz karışık görünmüş. Markanın 130. yılını işaret eden armaları bütün koltuk sırtlıklarına işleyen Škoda, ön yolcu konsoluna bir tablet eklemiş. Ara konsola da hem telsiz hem de farklı fonksiyonların kumandası için ek düğmeler yerleştirilmiş.

Tavana da ek depolama alanı olması için file geren üretici arkada tek kişilik oturma kapasitesi sunuyor. Boşalan yerdeyse içecekler için bir soğutucu yer alıyor. Bu kısımda, arkada oturanın kullanabileceği ve dışarıyla iletişime izin veren bir düzenek de yer alıyor. Dikkatli gözlerden kaçmayan bir detay da arka sağ kapıda iki kol bulunması. Bunun nedeni, bu kapının kayarak açılıyor olması.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder