26 Şubat 2023 Pazar

Italdesign Exeneo


Bir süredir yeni bir üyesini görmediğimiz Gran Turismo modellerine bir yenisi eklendi. Oyun için tasarlanan otomobiller genelde büyük markaların uçuk tasarımlı araçları olsa da bu sefer ilginç görünüm, işi araç tasarımı olan Italdesign'dan geliyor.

Süper otomobille bir arazi aracının birleşimi gibi duran otomobilin çok parçalı LED farları agresif bir duruşa sahip. Şişkin çamurluklar ve dev jantlar da ilginç görünümü pekiştirmiş. Tampon tekerlek mesafesi çok kısa olan aracın kapıları da camdan üretilmiş.

Çift yaylı amortisörleri jantların içerisinden görülebilen konseptin stopları da farları gibi ince uzun yapıya sahip. Düzleştirilmiş tabana sahip olan aracın arkasında bir difüzör görülebiliyor. Tavansa aracın tabanının aksine alçak yapıya sahip.

İç mekan tasarımı paylaşılmamış olsa da neredeyse kare biçimli olan direksiyon simidi kapılarından görülebilen otomobilde son zamanların popüler ünitesi elektrik motoru görev yapmıyor. Onun yerine aracın hibrit güç ünitesinde bir V10 motor kullanılmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder