5 Mayıs 2022 Perşembe

Ferrari SP48 Unica


Tek örnek Ferrari modellerine bir yenisi katıldı. Daha önceden de karşılaştığımız gibi standart bir aracın temelleri üzerine geliştirilen SP48 Unica, iç mekan ve motorunda bir yenilik sunmuyor olsa da gövdesi tamamen kendisine özel.

F8 Tributo temelli otomobilin LED farları küçültülmüş ve tamponda yer alan çift parçalı hava girişleri de gövde rengine boyanmış. Bagaj kapağında çift hava çikışı yer alan modelin 5 kollu, tek bijonlu ve çift renkli jantları da özel üretim.

Daha kalın yan eteklerle donatılan aracın yan hava girişleri biraz daha aşağıya alınmış. Ön bölümde çift renkli olan tavansa aracın yol olan arka camına bağlanırken tek renge bürünmüş. Artık çift parçalı bir spoiler barındıran modelde ince yapılı LED stoplar ve farklı hava çıkışları gözlerden kaçmıyor. İç dikiz aynasıysa yerini tavandaki kameraya bırakmış.

İç mekanında döşemeler dışında bir yenilik bulunmayan otomobilin kaputu altında da tanıdık bir ünite var. 3.9 litre hacimli V8 ünite, çift turbo besleme yardımıyla 720 beygir güç, 770 Nm tork üretebiliyor. 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzımansa gücü arka aksa aktarıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder