8 Kasım 2019 Cuma

Buick Enclave


GM'in Çin'de en popüler markası olan Buick, Enclave'in yeni modellerine kavuştu. Bu ülke için tasarlanan aracın tanıtımı sırasında en üst donanım paketi olan Avenir kullanıldı.


Ön bölümde Opel ile olan bağlantılarını gizlemeyen araçta çift katlı far tasarımı kullanılmış. Geniş ön panjur ve yanlarda daha da yuvarlaklaşan hatlar şık bir duruş sağlarken D sütununun siyaha boyanması biraz garip olmuş.


Üç koltuk sırasına sahip olan modelin iç mekanı da Opel'den izler taşıyor. Şık bir dokunmatik ekrana sahip olan Enclave'in vites kolu yerini düğmelere bırakmış. Üç koltuk sırası sunan araçta ikinci sıra iki adet tekli veya üçlü koltuk olarak alınabiliyor.


Kaputu altında 2 litre hacimli, turbo beslemeli, benzinli motor görev yapan Enclave 230 beygir gücünde. 9 ileri vitesli otomatik şanzıman standart olarak sunulurken opsiyonlar arasında dört tekerlekten çekiş sistemi bulunuyor.

5 yorum:

  1. Bayide İnsignia'ya binip hayal kırıklığına uğramıştım. Malzeme kalitesi, kokpitin hissiyatı zayıftı. Bence Opel'in son dönem tasarım felsefesinin beni memnun edecek versiyonu bu araç.

    YanıtlaSil
  2. opel ile hala alakaları var mı bunların? PSA'ya mı geçti buick opelle beraber?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır GM'deBuick ama Opel'in son dönem tasarımını devam ettiriyorlar.

      Sil
    2. tasarımın da bildiğim kadarıyla telifi oluyor opel neden sorun çıkarmıyor acaba buick'e? Belki de nesil atlamadan ortak kullanılan parçaların maliyeti vb konulardan kaynaklı mı tasarımlar hala benzeşiyor sizce?

      Sil
    3. Tasarımı araç başına telifleyebiliyor firmalar. Sonuçta Opel'in bu büyüklükte bir aracı bulunmuyor ve bazı bölümler andırsa da bariz aynı olan bir kısmı yok. Ayrıca PSA ile arada yapılan anlaşmaları da bilmiyoruz. Belki tasarım dilinin devamını kabul eden maddeler vardır.

      Sil