19 Temmuz 2019 Cuma

Chevrolet Corvette Stingray


General Motors, aylardır beklediğimiz haberi sonunda verdi ve 8. nesil Chevrolet Corvette'i tanıttı. Tarihinde ilk defa ortadan motorlu olarak üretilecek olan otomobilin fiyatı da uygun kalmaya devam edecek.

Motorun yer değiştirmesiyle birlikte oranları da yenilenen otomobilde kısa bir burun ve çok daha uzun bir arka bölüm görev yapıyor. Önden bakıldığında deçmişin Ferrari modellerini hatırlatan Corvette'in arkası, köşeli tasarım anlayışının doruğa çıktığı yer olarak tanımlanabilir.


Önceden olduğu gibi targa tavana sahip olan model önde 19, arkadaysa 20 inç çaplı jantlar sunuyor. Hem ön hem de arka kısımda bagaj sunan Corvette, kare biçimli dört egzoz çıkışı, spoiler ve cam altından görülebilen motoruyla önceki nesillerden çok farklı duruyor.

İç mekanı çok daha modern olan otomobilde dijital gösterge tablosu, dokunmatik ekran, vites seçim düğmeleri, hem üst hem de alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi, ince yapılı havalandırma kanalları ve vites konsolunun yolcu tarafına sıralanan kumanda butonları dikkat çekiyor. 10 hoparlörlü Bose ses sistemi standartken 14 hoparlör opsiyonlar arasında bulunuyor.


Kaputu altında 6.2 litre hacimli bir V8 motor görev yapan otomobil 1.530 kg ağırlığında. 497 beygir güç, 630 Nm tork üretebilen aracı Z51 Performans Paketi ile almak isterseniz güç 502 beygire, torksa 637 Nm'ye yükseliyor. 8 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzımanla donatılan araç gücünü arka aksa aktarıyor.


Performans verileri henüz paylaşılmayan Corvette Stingray'de manuel şanzıman sunulmayacağı ve 0'dan 100 km/s sürate hızlanma süresinin yaklaşık 3 saniye olacağıysa verilen bilgiler arasında. Çok daha alçak bir yapıya sahip olduğundan ön aks yükseltme kitiyle gelen otomobilin başlangıç fiyatıysa 60.000 Dolar altında olacak.

1 yorum: